Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja bude schvaľovať pomoc pre obyvateľov po zemetrasení

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

PREŠOV - Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa v pondelok (23. 10.) stretnú na deviatom zasadnutí krajského parlamentu. Na programe majú 17 bodov, medzi inými budú riešiť aj návrhy na Cenu PSK či účelovú dotáciu pre obyvateľov zasiahnutých zemetrasením. Informovala o tom Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

archívne video

V obci Baškovce pri Humennom spôsobilo zemetrasenie značné škody (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

V rámci úpravy rozpočtu sa budú krajskí poslanci zaoberať účelovou dotáciou vo výške 100.000 eur pre Nadáciu PSK na podporu rodiny. "Dotácia by sa mala následne rozdeliť medzi rodiny a jednotlivcov, ktorým zemetrasenie spôsobilo škody na majetku, prípadne ich pripravilo o strechu nad hlavou," povedala Lehotská.

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Poslanci budú tiež schvaľovať mená laureátov Ceny PSK za rok 2023. Pričom nominovaní sú emeritná dekanka Fakulty zdravotníckych odborov Prešovskej univerzity v Prešove Anna Eliášová, Folklórny súbor Vranovčan a hudobníčka Ľubica Čekovská."Zaoberať sa budú i zriadením rozpočtovej organizácie PSK, ktorá ponesie názov Centrum podpory PSK. Centrum by malo poskytovať pre vybrané organizácie kraja organizačné, ekonomické a administratívne činnosti," doplnila Lehotská.

Na programe je podľa jej slov aj regionálna stratégia výchovy a vzdelávania v stredných školách v územnej pôsobnosti PSK na školský rok 2024/2025 a tiež operačný plán zimnej údržby ciest. Krajskí poslanci okrem iného vezmú na vedomie informatívnu správu o výsledku výberového konania na obsadenie pozície riaditeľa Vihorlatského múzea v Humennom.
 

Viac o téme: PomocZastupiteľstvoZemetrasenie PSK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu