Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zemetrasenie na východnom Slovensku poškodilo sedem objektov Slovenskej pošty

Škody na majetkoch po ničivom zemetrasení v obci Ďapalovce. Zobraziť galériu (2)
Škody na majetkoch po ničivom zemetrasení v obci Ďapalovce. (Zdroj: Archív M. G., Tip čitateľa)

BRATISLAVA - V pondelok (9. 10.) večer zasiahlo východné Slovensko zemetrasenie so silou 4,9 lokálneho magnitúda. Zemetrasenie poškodilo sedem objektov v pôsobnosti Slovenskej pošty, najzávažnejšie však budovu Pošty Holčíkovce, kde je nevyhnutné posúdiť statiku.

Pobočku museli dočasne zatvoriť. V stredu o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Pošta Holčíkovce je tzv. povinnou poštou, takže je prevádzkovaná za účelom plnenia požiadaviek na kvalitu univerzálnej služby. Do jej spádovej oblasti patria obce Holčíkovce, Piskorovce, Giglovce, Rafajovce, Jasenovce, Nová Kelča a Ďapalovce.

V obci Ďapalovce rátajú škody po zemetrasení, zasiahnuté sú viaceré domy (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

"Poštové služby budú zabezpečené Poštou Žalobín. V prípade štyroch obcí Piskorovce, Rafajovce, Nová Kelča a Ďapalovce je vzdialenosť Pošty Žalobín od najvzdialenejších adresných miest viac ako 10 kilometrov," priblížila Dorčáková.

Zemetrasenie na východnom Slovensku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Počas obdobia dočasného zatvorenia Pošty Holčíkovce budú mať adresáti uvedených obcí zabezpečené poskytovanie bezplatnej služby ´opakované doručenie na žiadosť adresáta´.

Šesť zo siedmich objektov poškodených zemetrasením je v pôsobnosti Prešovského kraja a jedna pošta v kompetencii košického regiónu. Zemetrasenie poškodilo aj pošty Humenné 1, Baškovce pri Humennom, Nižná Sitnica, Kamenica nad Cirochou, Slovenská Kajňa a Lastomír. Medzi spôsobené škody patria najmä popraskané omietky a murivo, na pošte Baškovce pri Humennom sa zrútil komín. Pobočky však naďalej zostávajú v prevádzke.

Viac o téme: ŠkodyPoštaZemetrasenie Východné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu