Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti varujú vodičov! Hrozia vážne dopravné nehody: Pozor na zvieratá na cestách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vodiči by mali byť počas jesene opatrnejší, a to aj pre možný výskyt lesnej a poľnej zveri na cestách. Upozorňuje na to polícia, ktorá pre vodičov prináša niekoľko odporúčaní. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Mimoriadnu opatrnosť odporúča najmä na miestach, kde je veľká pravdepodobnosť, že sa zver na ceste objaví, a kde sa dá výskyt zvierat predvídať. "Hlavne na cestách vedúcich cez súvislé lesné porasty, na cestách vedúcich medzi lesnými porastmi a poľami a na cestách vedúcich okolo vodných tokov," zdôrazňuje polícia.

Archívne video: Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Na rizikových úsekoch, ktoré sú označené príslušnou dopravnou značkou, by mali vodiči jazdiť pomalšie. Vodičom sa neodporúča ani strhnúť volant pri vysokej rýchlosti. Následky šmyku môžu byť totiž podľa polície oveľa horšie ako samotná zrážka so zvieraťom, čo platí najmä pri jazde po diaľnici. Polícia tiež odporúča spomaliť tam, kde vodiči už nejakú zver videli, keďže je veľká pravdepodobnosť, že jej tam bude viac. Po zrážke so zverou by mali vodiči privolať políciu. "V žiadnom prípade ju nenakladajte do auta," podotýka. Ak sa totiž preukáže neoprávnené prisvojenie cudzej zveri, je možné takéto konanie kvalifikovať ako trestný čin pytliactva. Hrozí zaň trest odňatia slobody na dva roky.

 

⚠️OPAKUJEME⚠️ STRET SO ZVEROU NA CESTE: TOTO SÚ RADY POLÍCIE👮‍♀️👮 🦌S príchodom jesene sa vodiči musia pripraviť na...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, October 10, 2023
Viac o téme: ZverVodičiPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu