Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Inšpekcia rieši nechutný prípad: Zneužíval policajt Richard mladistvé dievčatá? Na krku má obvinenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Policajná inšpekcia zadržala policajta Richarda, ktorý podľa obvinenia zneužíval mladistvé dievčatá. Na krku má obvinenia, podľa ktorých zneužíval dievčatá, ktoré nemali ani 15 rokov. Jeho teritórium bol údajne aj vo fitnesscentre, v ktorom pracoval ako tréner.

Otrasný prípad v polícii! Muž, ktorý má pomáhať a chrániť, podľa obvinenia zneužíval mladistvé dievčatá. Ako informuje portál cas.sk obvinený Richard si hľadal neplnoleté a mladistvé dievčatá na internetových portáloch, ale jeho teritóriom bolo aj fitnesscentrum, v ktorom pracoval ako tréner. Podľa zdroja portálu si o dievčatách najskôr zistil informácie a potom s nimi nadviazal kontakt ako policajt. "Nakoniec ich zrejme pod rôznymi hrozbami sexuálne zneužíval," uviedol zdroj. 

Nie je jasné, či ide o jednu alebo viac obetí, no prípad je už v rukách Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Tí celú vec potvrdili s tým, že policajta zadržali. "Policajti Úradu inšpekčnej služby a ďalších zložiek PZ počas akcie 4. 10. 2023 zadržali podozrivú osobu - príslušníka Policajného zboru služobne zaradeného na OR PZ Bratislava 2, ktorej vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby vzniesol obvinenie za trestný čin sexuálneho zneužívania a zneužitia právomoci verejného činiteľa,“ informovali z tlačového odbor. Zároveň dodali, že boli vykonané aj domové prehliadky a v rámci týchto úkonov boli zaistené aj viaceré dôkazy. Policajtovi prehľadali aj služobnú skrinku. 

Brífing prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana k prípadu 22-ročnej študentky a k hoaxom v súvislosti s nelegálnou migráciou (Zdroj: Topky/Maarty)

Mama tomu nemôže uveriť

Portál sa skontaktoval aj s mamou obvineného policajta, ktorá o jeho zadržaní nič netušila. Uviedla, že práve dnes mal mať službu. Keď mu však skúšala zavolať, telefón mal vypnutý. "Vždy mi dvíha, keď je v práci. Včera sa tu mal zastaviť, lebo chodí za svojím papagájom," prezradila jeho mama.

Richard vraj svoju prácu miluje a násilie nemá rád. Obvineniam preto nedokáže uveriť. Dokonca uviedla, že dostal aj vyznamenie od prezidentky a mal dvanásť rokov priateľku, s ktorou sa rozišiel v dobrom. Potvrdila však, že každý deň bol v posilňovni a robil aj trénera. Nie je si vedomá toho, že by mal nejakých nepriateľov, ktorí by mu chceli uškodiť. Naopak, svedok, ktorého výpoveď má portál k dispozícii, hovorí o tom, že si mal vo fitnesscentre vyberať známosti. 

"Každé nové dievča, ktoré tam prišlo cvičiť, hneď oslovil a chcel s ním niečo mať. Po odmietnutí začal byť nepríjemný. Zisťoval si informácie a ďalej naliehal. Mala som z neho od prvého momentu veľmi zlý pocit," uviedla jedna z návštevníčok športoviska v Bratislave, ktorá Richarda na fotografii spoznala.

 

Viac o téme: PolicajtObvinenie Policajná inšpekciaZneužívanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu