Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Predvolebné rokovania sú v plnom prúde: Robert Fico sa opäť stretol s Petrom Pellegrinim

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Šéf Smeru-SD Robert Fico sa vo štvrtok stretol s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim. Potvrdila hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Nešlo o prvé rokovanie lídrov, zišli sa už v utorok (3. 10.).

Fico aj Pellegrini už absolvovali rozhovory s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá v pondelok (2. 10.) poverila Fica ako lídra víťaznej strany v parlamentných voľbách zostavením vlády. Dala mu na to 14 dní. Fico v utorok na sociálnej sieti informoval, že pri rokovaní s preferovanými koaličnými partnermi nenarazil na zásadné programové rozdiely. 

VIDEO

Videopríhovor Roberta Fica k povolebným rokovaniam

Pellegrini sa s hlavou štátu zišiel v utorok

Vtedy novinárom povedal, že predsedníctvo Hlasu-SD zatiaľ nevylúčilo ani jeden z dvoch variantov prípadnej novej vlády. Rokovať chcel najprv s víťazom volieb. V prípade neúspechu rokovaní s víťaznou stranou je Pellegrini pripravený sadnúť si za rokovací stôl aj s potenciálnou štvorkoalíciou v zostave Progresívne Slovensko (PS), Hlas-SD, KDH a SaS.

Neformálne rozhovory vedie aj predseda PS Michal Šimečka, jeho hnutie skončilo vo voľbách na druhej priečke. Prezidentka bude pokračovať v sérii povolebných stretnutí na budúci týždeň. V pondelok (9. 10.) sa má zísť s lídrom SNS Andrejom Dankom a šéfom SaS Richardom Sulíkom.

Viac o téme: StretnutieRobert FicoSmer-SDPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu