Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom neverejnom zasadnutí. Potvrdil to obhajca obvineného Michal Ellinger. Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama Puškára podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama Puškára podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Obhajca Adama Puškára už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Archívne video: Otec zavraždeného Daniela Tupého vypovedal na NAKA

Otec zavraždeného Daniela Tupého vypovedal na NAKA (Zdroj: Topky./Maarty)

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Súdny proces by sa mal začať 15. novembra

Súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého by sa mal na Mestskom súde Bratislava I začať 15. novembra. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí Adam P. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Súd zároveň v pondelok rozhodol o ponechaní obžalovaného Adama P. v tzv. útekovej väzbe. "Súd neprijal ponúkané záruky ani písomný sľub obžalovaného a nenahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka," priblížil hovorca. Väzobné rozhodnutie nie je právoplatné, obžalovaný podal sťažnosť, o ktorej bude po jej doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Viac o téme: VraždaVäzbaDaniel TupýAdam Puškár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu