Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Situácia je vážna! Pribudol počet vojakov v obci: Vieme, čo sa deje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RIMAVSKÁ SOBOTA - V okrese Rimavská Sobota bol v uplynulých dňoch zvýšený počet príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR podieľajúcich sa na plnení úloh súvisiacich s nelegálnou migráciou. V stredu to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. Zvýšenie počtu vojakov žiadali minulý týždeň samosprávy z okolia hraničného priechodu pri obci Tachty.

"V minulom týždni bola predbežne prerokovaná aj možnosť zvýšenia počtu vojakov a k dnešnému dňu je v rámci Okresného riaditeľstva Policajného zboru Rimavská Sobota do opatrení na úseku nelegálnej migrácie velených 50 vojakov na každý operačný deň," uviedla Kováčiková s tým, že celkový počet vojakov bol v porovnaní s predchádzajúcim týždňom zvýšený o desať príslušníkov OS SR.

Archívne video: Migrácia je bez akýchkoľvek vážnych incidentov

Migrácia je bez akýchkoľvek vážnych incidentov (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

V Rimavskej Sobote sa vo štvrtok (21. 9.) konalo zasadnutie krízového štábu za účasti zástupcov samospráv, štátnej správy či polície. Predmetom rokovania bola situácia s tranzitnou migráciou na hraničnom priechode Tachty - Cered. Samosprávy z pohraničia žiadali zvýšenie počtu hliadkujúcich vojakov, aby sa obmedzil pohyb migrantov v obciach, čo podľa starostov spôsobuje obavy obyvateľov.

Viac o téme: ObecVojaciMigrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu