Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší nečakaný ZVRAT v počasí: Výdatné zrážky a ochladenie vystriedajú príjemné teploty, kedy to vypukne?

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Po upršanom a mimoriadne chladnom víkende sa počasie na území Slovenska opäť výrazne zmení. Teploty, ktoré boli cez víkend hlboko pod priemerom opäť vyskočia nahor a dočkáme sa príjemných septembrových dní a vytúženého babieho leta.

Intenzívnym búrkam a dažďu, ktoré prevládali v uplynulých dňoch na celom území Slovenska, je zrejme na určitú dobu koniec. Studený front, ktorý priniesol chladné dni, ktoré vyvrcholili v nedeľu a na mnohých územiach dosahovali teploty okolo +5 stupňov Celzia, teda s hranicou pod dlhodobým normálom, vystrieda mimoriadne teplé a priaznivé počasie, informuje imeteo.sk.

Cyklomagistrála otvára bránu na hornú Nitru (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Zvlnený studený front tak vystrieda výbežok tlakovej výše od severu. Tá sa postupne presúva z územia Poľska cez východnú Európu a vďaka nej začne od juhu až juhozápadu prúdiť na naše územie teplý vzduch. Vyššie teploty pocítime už dnes, v utorok bude ešte teplejšie. Čaká nás tak očakávané babie leto. Tá časť roka, ktorá poteší všetkých, ktorým sa cnie za príjemnými letnými teplotami. Stabilná tlaková výš tak prinesie suché, teplé počasie a bezvetrie.

Babie leto by sa podľa meteorológov na našom území mohlo zdržať nejaký čas a teploty by sa mali pohybovať v rozmedzí medzi +22 až +28 stupňov Celzia. Tieto teploty budú prevládať najmä na juhozápade Slovenska, na severe Slovenska budú teploty atakovať +20 stupňov Celzia. Aj keď ráno je potrebné počítať s výskytom hmiel alebo nízkej oblačnosti, cez deň bude prevládať jasné až polooblačné počasie. 

Viac o téme: JeseňPočasieDážďBabie letoBúrky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu