Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čaká nás pochmúrne počasie: Na väčšine územia treba rátať s dažďom aj silnejším vetrom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Sergey Kuzmich)

BRATISLAVA -V nedeľu treba rátať na väčšine územia Slovenska s dažďom a na západe a juhovýchode aj so silnejším vetrom. Upozorňuje na to na svojom webe Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

Čaká nás pochmúrne počasie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha pred dažďom platí pre celé územie s výnimkou Bratislavského a Trnavského kraja. Spadnúť môže úhrn 50 až 75 milimetrov zrážok. Výstraha trvá do 20.00 h. Výstraha pred vetrom sa týka celého Bratislavského, Trnavského a Nitrianskeho kraja a viacerých okresov Košického a Trenčianskeho kraja. Vietor môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu. Na západe trvá výstraha do 16.00 h, na východe až do pondelka (25. 9.) 6.00 h.

archívne video

V Ružinove fúka silný vietor a sneží (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Meteorológovia vydali aj výstrahu pred povodňou z trvalého dažďa. Týka sa okresov Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Topoľčany, Nitra, Zlaté Moravce, Nové Zámky a Komárno. "Vzhľadom na očakávaný trvalý dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uviedol SHMÚ. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovať.

Čaká nás pochmúrne počasie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: shmu.sk)

Viac o téme: PočasieVietorDážďSHMU
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu