Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

IKEA sťahuje z predaja obľúbený výrobok: Už raz s ním mali problémy! Zákazníkom hrozí riziko, varujú ich

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Alan Diaz)

BRATISLAVA – Ak patríte k tým, ktorí radi siahnu po nábytku či dekoráciu zo švédskeho reťazca IKEA, zbystrite pozornosť a radšej si skontrolujte tovar, ktorý od nich máte. Spoločnosť totiž upozorňuje na problémové kusy zrkadla, ktoré môžu spadnúť zo steny.

Vážna nehoda v Bratislave pri IKEA.

IKEA uverejňuje rozšírenú výzvu na opravu niektorých zrkadiel LETTAN z dôvodu možného uvoľnenia nástenných kovaní. Zákazníkov, ktorí si toto zrkadlo zakúpili vyzýva, aby ho prestali používať a bezplatne si objednali náhradné nástenné kovania. „IKEA využíva pri vývoji svojich výrobkov prísny program testovania a hodnotenia rizík, aby sa uistila, že výrobky spĺňajú všetky príslušné zákony a normy na trhoch, na ktorých sa predávajú. Napriek tomu sme si všimli, že niektoré kovania, ktorými sa upevňujú zrkadlá LETTAN na stenu, sú chybné. To následne viedlo k neočakávanému pádu niektorých zrkadiel,“ uviedla firma.

Ikea
Zobraziť galériu (3)
Ikea  (Zdroj: hashtag.sk)

Problémy sa objavili už dávnejšia. Firma preto prvýkrát adresovala výzvu už v januári tohto roka. „Po ďalšom hĺbkovom preskúmaní situácie a ďalších kontrolách u našich dodávateľov sa ukázalo, že jeden z našich dodávateľov zrkadiel LETTAN používal vo výrobe chybné nástenné kovania dlhšiu dobu, než bola pôvodne IKEA informovaná. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli preventívne predĺžiť výzvu na kontrolu tohto výrobku, keďže bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás prvoradá,“ vysvetlila.

Problémové sú zrkadlá LETTAN s pečiatkou s dátumom pred a vrátane 2105 (rok, týždeň) a zrkadlá LETTAN s číslom dodávateľa 21944 a pečiatkou s dátumom pred a vrátane 2325 (rok, týždeň). „Pečiatka s dátumom a číslo dodávateľa sú na štítku na zadnej strane zrkadla LETTAN. Toto je príklad štítku s umiestnením čísla dodávateľa (21944) a pečiatky s dátumom (2152 = rok, týždeň) zvýrazneným červenou farbou,“ vysvetlila spoločnosť. Zákazníkom sa za nepríjemnosti ospravedlnili.

Viac o téme: ZrkadloIkea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu