Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podľa Fica už nemá význam zvolávať ďalšiu schôdzu k nelegálnej migrácii

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA -Zvolávať ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k nelegálnej migrácii už nemá význam. Skonštatoval to šéf Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa ani na ďalší pokus nepodarilo poslancom otvoriť schôdzu k problematike nelegálnej migrácie. Schôdzu inicioval Smer-SD. Situáciu považuje za vážny bezpečnostný problém SR, o ktorom parlament odmieta rokovať.

Fico zdôraznil, že v parlamente bol v skutočnosti dostatok poslancov, no predstavitelia bývalej vládnej koalície okrem Sme rodina nechceli o nelegálnej migrácii rokovať. Šéf Smeru-SD kritizuje, že polícia dokáže vyčleniť príslušníkov na zásahy, ktoré považuje za poškodenie opozície, ale na ochranu hraníc nie je vyslaný dostatok policajtov. Jeho strana preto žiada, aby vláda nariadila dočasné obnovenie kontroly hraníc SR s Maďarskom a zabezpečila na to dostatočné sily a prostriedky útvarov Policajného zboru a Ozbrojených síl SR.

Archívne video: Tlačová konferencia strany Smer SD

Tlačová konferencia strany Smer SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Každý nelegálny migrant na Slovensku musí byť podľa Fica zadržaný a administratívne vyhostený. Podľa Fica migrantov Slovensko víta a dáva im potvrdenie. "Problém nelegálnej migrácie sa nedá vyriešiť inak ako silou, nejde to tak," povedal Fico. Smer-SD presadzuje obnovenie kontrol na hraničných priechodoch s Maďarskom. Takmer všetci nelegálni migranti podľa Fica chodia na naše územie cez hraničné priechody. Policajti musia podľa neho odoprieť aj silou vstup nelegálnym migrantom na územie Slovenska.

Mimoriadnu schôdzu k obnoveniu kontrol na hranici s Maďarskom inicioval Smer-SD. V rokovacej sále sa neprezentoval dostatok poslancov, parlament o téme nerokoval. Smer-SD chcel, aby parlament uznesením požiadal vládu o zavedenie kontrol.
 

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaRobert FicoNelegálna migráciaSmer-SDD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu