Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zemetrasenie na MEDIÁLNOM trhu! Predvolebný PRIESKUM odhalil, ktoré médiá na Slovensku najviac ovplyvňujú mladých

Topky boli označené ako najnavštevovanejší web mladých ľudí. Zobraziť galériu (2)
Topky boli označené ako najnavštevovanejší web mladých ľudí. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky)

BRATISLAVA - Domáce udalosti, zahraničné udalosti, udalosti prominentov či zaujímavosti. Práve týmto všetkým sme vás počas posledných desaťročí vo veľkom zásobovali v našom spravodajstve. Vašu podporu si vo veľkom vážime a o úspechu práve našej editorskej práce svedčí aj posledný prieskum renomovanej agentúry Focus. Tá sa zamerala na mladých Slovákov, ktorí si vyberali spomedzi najčastejšie otváraných spravodajských médií. Za toto mimoriadne umiestnenie vám za všetkých ďakujeme.

archívne video

Vtipných politických momentov v roku 2021 nie je nikdy dosť: Z týchto tlačoviek pôjdete do kolien! (Zdroj: Topky/Ján Zermiar, Vlado Anjel, Maarty)

Spravodajstvo nášho portálu Topky.sk sa totiž stalo jedným z najčastejšie otváraným a najnavštevovanejším. Svedčia o tom totiž posledné výsledky prieskumu renomovanej agentúry Focus, ktorá ho realizovala na vzorke 712 respondentov od 18 do 25 rokov v priebehu tohto augusta.

Zemetrasenie na MEDIÁLNOM trhu!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky, Agentúra Focus)

Topky si ukrojili až 25 percent z celkového koláča mladých respondentov

Mladí respondenti v prieskume odpovedali na otázku: "Prečítam Vám zoznam webových stránok a povedzte mi prosím ku každej z nich, na ktorú z nich chodíte pravidelne, aspoň sem-tam alebo vôbec."

Následne si respondenti vyberali spomedzi odpovedí "Áno, chodím pravidelne." "Pozriem si sem-tam" a "Nie, vôbec tam nechodím"

A práve Topky.sk obsadili najpreferovanejšiu pozíciu spomedzi navštevovaných webov, pričom jednoznačnú dôveru nám vyslovilo 25 percent opýtaných a až 42 percent opýtaných zvolilo sporadickú návštevu nášho webu.

Novú generáciu lákajú aj kontroverzné a konšpiračné weby

Nasledujú Aktuality.sk s 23 percentami, denník Nový čas s 12 percentami a na štvrtom mieste je web Pluska.sk s tiež 12 percentami.

Na piatom mieste sa nachádza konšpiračný web Hlavné Správy s desiatimi percentami, za ňou pokračuje Refresher, Denník SME, web Startitup, Denník N, Pravda.sk a ďalšie dva kontroverzné weby Infovojna.sk a Slobodnyvysielac.sk.

Poslednú päticu uzatvárajú Dobré Noviny, Denník Štandard, Postoj, konšpiračný web Zem & Vek a Hospodárske Noviny. Poslednej šestici webov respondenti udelili len trojpercentnú častú návštevnosť. Najväčší odmietavý prístup k navštevovaniu daného webu bol vyjadrený až 83 percentami hlasov pri konšpiračnom Slobodnom vysielači.

Viac o téme: PrieskumMladíAgentúra FocusSpravodajské weby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu