Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Poslanci nemajú záujem riešiť migráciu: Vládny návrh nič nevyrieši, tvrdí Fico

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Je evidentné, že poslanci Národnej rady (NR) SR nemajú záujem riešiť migráciu. Vládna novela zákona o pobyte cudzincov nič nevyrieši. Skonštatoval to predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico po tom, ako sa nepodarilo otvoriť mimoriadnu schôdzu, ktorú k migrácii iniciovala jeho strana. Poukázal na nechránené slovenské hranice a upozornil na možné zhoršovanie sa situácie.

Smer-SSD nepodporí schôdzu, ktorá sa týka zákona o pobyte cudzincov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)
Šéf Smeru-SD predpokladá, že poslanci sa ešte pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu k vládnej novele týkajúcej sa migrácie. "My túto schôdzu nebudeme podporovať, pretože tu nie je problém s papierikmi," skonštatoval s tým, že problémom sú nechránené hranice. Skonštatoval, že ak Nemecko zatvorí hranice s Českou republikou, tá obnoví kontroly na hraniciach s nami. Riešenie vidí preto v riadnej kontrole hraníc.

Poslanci nemajú záujem riešiť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Považuje za nemožné, aby nelegálni migranti prechádzali bez problémov našimi hranicami. Riešenie aktuálnej situácie v krajine vidí Fico v blížiacich sa septembrových parlamentných voľbách. Podotkol však, že vláda po voľbách nevznikne za jeden deň a ešte niekoľko týždňov môže vládnuť kabinet úradníkov. Upozornil, že situácia s migrantami sa môže do volieb zhoršiť.

Čo sa týka situácie s pediatrami, podľa Fica musela vláda rátať s tým, že časť politikov nemôže súhlasiť s jej návrhom na riešenie situácie. "Sme ľavičiari, predsa nebudeme hlasovať za to, že ľudia budú mať zúžený prístup k lekárom a ešte budú platiť aj väčšie poplatky. Čo urobí vláda Ľudovíta Ódora, neviem, ale ako obyčajne, asi neurobí nič," podotkol.

Viac o téme: MigráciaRobert FicoNRSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu