Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pokračuje proces v korupčnej kauze obžalovaného podnikateľa Štefana Žigu

(Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh)

PEZINOK - Pred samosudcom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v piatok súdny proces v korupčnej kauze podnikateľa Štefana Žigu. Obžalovaný vinu opakovane odmietol.

archívne video

Protest za zmenu paragrafu 363 na Námestí SNP (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Aktualizácia o 10:55

Hlavné pojednávanie v korupčnej kauze obžalovaného podnikateľa Štefana Žigu odročili na 23. októbra. Cez telemost by mal doobeda vypovedať svedok Marián Kučerka. Predvolaný bude aj kľúčový svedok prípadu, exšéf finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernard Slobodník. V piatok o tom informoval samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

Na piatkové hlavné pojednávanie bol predvolaný exšéf finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernard Slobodník. Keďže obhajobe nebol doručený návrh prokurátora na vykonanie nového dôkazu a výsluch svedka, samosudca prerušil hlavné pojednávanie do 10.00 h. Potom bude rozhodnuté o ďalšom postupe. Pôvodne mal cez telemost vypovedať expolicajt Marián Kučerka. Jeho výsluch by sa mal napokon uskutočniť v októbri.

Obžalobu na Štefana Žigu podali pre podozrenie z podplácania Slobodníka, ku ktorému malo prichádzať v období rokov 2016 až 2020. Ide najmä o skutky nadväzujúce na kauzu Valčeky. Celkovo mal Štefan Ž. podľa obžaloby odovzdať Slobodníkovi minimálne 85.000 eur. Protihodnotou za úplatky malo byť zabezpečenie beztrestnosti či informácií o trestných konaniach. Obžalovaný, ktorý má byť v príbuzenskom vzťahu s exministrom hospodárstva a súčasným nezaradeným poslancom Národnej rady SR Petrom Žigom, vinu odmieta.

Viac o téme: ProcesŠtefan ŽigaKprupčná kauza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu