Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Súd rozhodol o bývalom pedagógovi z policajnej akadémie: Za postrelenie študentky podmienka?

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Facebook, Facebook/Donio Slovensko)

BRATISLAVA - Uznal ho vinným! Samosudca Mestského súdu Bratislava I trestným rozkazom uznal vinným bývalého pedagóga Policajnej akadémie Vladimíra Šeparneva. Ten začiatkom marca postrelil študentku Micahelu, ktorá má celoživotné následky.

Samosudca Mestského súdu Bratislava I uložil bývalému pedagógovi policajnej akadémie trest v trvaní tri roky s podmienečným odkladom ykona trestu odňatia slobody na skúšobnú dobu štyri roky s probačným dohľadom na jeho správaním. Informoval o tom portál tvnoviny.sk, ktorému to potvrdili na súde. 

"Zároveň mu uložil obmedzenie, spočívajúce v zákaze vykonávania funkcie alebo povolania, pri ktorých dochádza k manipulácií so strelnými zbraňami," povedal portálu hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Advokát obžalovaného pedagóga Ľuboš Pejhovský povedal, že názor súdu a trestný rozkaz rešpektujú. Prokurátor, poškodená Michaela aj Šeparnev však podali voči nemu odpor. Sudca musí vytýčiť hlavné pojednávanie, pričom Šeparnevovi za ublíženie na zdraví hrozí maximálne päť rokov.

archívne video

Nešťastná udalosť na Policajnej akadémii: Inštruktor postrelil študentku! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Postrelená kadedtka má doživotné následky. Šeparnev jej spôsobil priestrel chrbta cez pľúca. Najhoršie na tom je, že jej zasiahol aj stavec. Streľba spôsobila roztrieštenie 12. hrudného stavca, čím prišlo aj k prerušeniu miechy a roztrhaniu ľavých pľúc. Michaela tak mala sťažené dýchanie a ochrnuli jej dolné končatiny. Podstúpila niekoľko operácii a odvtedy je na vozíku. 

 

Viac o téme: Policajná akadémiaPostrelenieSúd Vladimir Šeparnev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu