Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

O potratoch už nechceme ani počuť! Prieskum odhalil jasný postoj: TAKTO rozhodli Slováci

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Agentúra AKO)

BRATISLAVA – Téma interrupcií víri politickú hladinu už dlhé roky. Opakované návrhy z dielne konzervatívnejších politikov, ktorých cieľom je či už čiastočný alebo úplný zákaz potratov sa v laviciach Národnej rady stali folklórom. Čo si o problematike interrupcií skutočne myslia Slováci odhalil prieskum Agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na Hrane. Zo šokujúcich zistení sa vám zatočí hlava.

archívne video

Bojujete aby sa narodilo viac detí, ale ignorujete, že tu bude viac trápenia, povedala v parlamente Cigániková (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

„Mala či nemala by budúca vláda rozhodnúť o úplnom zákaze interrupcií?“ Tak znela otázka prieskumu, pri ktorom sa tisícka Slovákov konečne a jasne vyjadrila. Štyria z piatich opýtaných (82,6%) si myslí, že budúci vládny kabinet by o zákaze interrupcií rozhodovať nemal, z toho až 60,8% to tvrdí s absolútnou istotou.

Len malá časť, 4,6% opýtaných, odpovedať nechcela (4,3%) alebo to nevedela posúdiť (0,3%). So zákazom interrupcií budúcou vládou by nakoniec bola stotožnená len absolútna menšina. Takýto zákaz by tak schvaľoval každý 10. Slovák (12,8%).

O potratoch už nechceme
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Agentúra AKO)

Agentúra dodáva, že opýtaní, ktorí by so zákazom interrupcií súhlasili sú prevažne mladší respondenti a tí, ktorí dosiahli len najnižšiu formu vzdelania bez maturity. Zákaz by mal podporu prevažne v Žilinskom, Prešovskom a Trenčianskom kraji a so zákazom interrupcií by súhlasili prevažne voliči KDH, OĽANO a priatelia, Republiky, Smeru-SD, SNS a strany Sme rodina.

Viac o téme: PrieskumAgentúra AKOInterrupcieVoľby 2023PotratyZákaz interrupcií
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu