Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na západe Slovenska sa môže teplota vyšplhať na 35 stupňov Celzia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na väčšine územia Slovenska treba v pondelok popoludní počítať s vysokými teplotami. Na západe môže teplota dosiahnuť miestami 35 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský meteorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský kraj, okresy Dunajská Streda, Galanta, Senica a Skalica v Trnavskom kraji a okresy Komárno, Nové Zámky a Šaľa v Nitrianskom kraji. Teplota vzduchu sa tam môže vyšplhať na 35 stupňov Celzia.

Na západe Slovenska sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy prvého stupňa platia pre takmer celý Banskobystrický kraj, viaceré okresy Trenčianskeho a Košického kraja a niektoré okresy Trnavského a Nitrianskeho kraja. Miestami môže teplota vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," podotýkajú meteorológovia. Výstrahy platia predbežne od 13.00 do 17.00 h.

Viac o téme: PočasieHorúčavyPredpoveďSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu