Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, žiada odvolanie Hamrana

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Strana chce docieliť odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na sociálnej sieti.

NAKA od skorého rána zasahuje na viacerých miestach, aj v NBÚ (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Podali sme návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR na ktorej, okrem iného, žiadame odvolanie prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana a prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby poslancom NR SR vysvetlila, aké opatrenie prijala na zabezpečenie riadneho chodu ústavných orgánov," priblížil Fico. V súvislosti s aktuálnou situáciou hovorí naďalej o policajnom prevrate a snahe o likvidáciu politickej opozície.

 

ZVOLALI SME MIMORIADNÚ SCHÔDZU NR SR K POLICAJNÉMU PREVRATU Ako sme ráno na tlačovej konferencii avizovali, podali sme...

Posted by Robert Fico on Thursday, August 17, 2023

PS nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze

Poslanci z ĽSNS mimoriadnu schôdzu podporia. Pre TASR to potvrdil poslanec zo strany Martin Beluský. Nezaradení poslanci z mimoparlamentného hnutia Republika chcú, aby na schôdzi parlamentu predstavitelia silových zložiek situáciu vysvetlili. "To, čo sa na Slovensku rozpútalo pár týždňov pred voľbami, je šialené. Časť polície a médií rozpútali besnú snahu zničiť silnejúcu opozíciu za každú cenu," tvrdí hnutie. Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) nepodporí otvorenie mimoriadnej schôdze.

Smer podal návrh na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Nebudeme sa podieľať na šírení Ficových paranoidných konšpirácií," uviedlo hnutie. Predseda PS Michal Šimečka považuje situáciu za vážnu. "Sú obvinení súčasný aj minulý riaditeľ tajnej služby, ako aj šéf Národného bezpečnostného úradu. Je to dôležitý posun vo vyšetrovaní, ktoré prebieha dlhodobo. Ak toto označuje Robert Fico za útok na opozíciu, odzrkadľuje to jeho mentálny svet," skonštatoval. 

Smer podal návrh na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Schôdzu nepodporí ani strana Za ľudí, označila ju za politické divadlo. Fico podľa šéfky strany Veroniky Remišovej zneužíva prácu orgánov činných v trestnom konaní na svoje politické ciele. "Snaží sa ľudí oklamať, no on nie je žiadnym mučeníkom, ktorého niekto prenasleduje, ale šéfom partie ľudí, ktorí sú právoplatne odsúdení za najhoršie zločiny a roky drancovali a okrádali Slovensko," uviedla.

 

Na politickom divadle gangsterskej skupiny zvanej Smer, sa v parlamente zúčastňovať nebudeme!

Posted by Veronika Remišová on Thursday, August 17, 2023
Viac o téme: Mimoriadna schôdzaRobert FicoNAKASmer SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu