Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Hlas-SD podporí mimoriadnu schôdzu NR SR k situácii v polícii

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

NITRA - Hlas-SD podporí konanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a štvrtkovým zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyhlásil to predseda strany Peter Pellegrini na tlačovej besede v Nitre.

Hlas-SD podporí mimoriadnu schôdzu NR SR k situácii v polícii (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini )

Hlas-SD je podľa jeho slov pripravený podporiť akékoľvek aktivity, ktoré budú viesť k objasneniu a vysvetleniu celej situácie. "Sme za to, aby bol zvolaný aj mimoriadny výbor na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby a všetky ďalšie aktivity," skonštatoval Pellegrini, ktorému, ako tvrdí, nestačilo vysvetlenie policajného prezidenta Štefana Hamrana.

Štefan Hamran
Zobraziť galériu (2)
Štefan Hamran  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Namiesto skutočného vysvetlenia tohto závažného počinu, ktorý si dovolila spraviť polícia voči ostatným bezpečnostným zložkám štátu, nevysvetlil nič. Nedal nám žiadnu odpoveď na otázku, prečo sa polícia rozhodla zasiahnuť voči všetkým, ktorí jej spôsoby spochybňujú, a prečo tak urobila šesť týždňov pred voľbami," zdôraznil Pellegrini. 

Zatýkanie najvyšších predstaviteľov bezpečnostných zložiek štátu je podľa neho neprípustnou snahou polície ovplyvňovať pred voľbami voličov. "Nech si Hamran vyzlečie uniformu a oblečie si politické tričko. Za výčiny polície nesie zodpovednosť prezidentka, predseda vlády, špeciálny prokurátor a skutočné vedenie ministerstva vnútra, teda súčasný policajný prezident," dodal líder Hlasu-SD.

Viac o téme: Mimoriadna schôdzaPolícia NAKAHlas SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu