Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šokujúca zmena pred víkendom, benzín aj nafta prerazili nový strop! TOTO sa stalo s cenami pohonných hmôt

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images, Topky/ Ramon Leško)

BRATISLAVA – Turbulentná situácia na trhu s pohonnými hmotami na Slovensku aj naďalej pokračuje. Aj keď sa ceny benzínu v priebehu minulého týždňa začali stabilizovať, s rozdielom siedmych dní prekonali nový rekord. Hlavu v smútku začínajú mať aj vodiči dieselových motorov. Ceny nafty v posledných piatich týždňoch neúprosne narástli, rozdiel s rozdielom len štyroch týždňov je dnes priepastný!

Ceny pohonných hmôt stúpli aj v 22. týždni (Zdroj: Topky/ Maarty)

Vo štvrtok (10. augusta) sme vás informovali o poklese ceny benzínu, ktorý prelomil 3 týždňové stúpanie. S rozdielom jedného týždňa však opätovne rastú, vo štvrtok (17. augusta) tak cena benzínu prelomila nový rekord. S cenovkou v priemere 1,717 €/l hodnota benzínu prerazila nový tohtoročný rekord. Čerpacie stanice ho po prvý krát prelomili v 31. týždni, kedy cena benzínu prekročila pomyselnú hranicu 1,70 €/l. Aj keď sme sa v minulom týždni dočkali mierneho poklesu, vývoj cien v tomto týždni opäť prekvapil.

Šokujúca zmena pred víkendom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Rastu cien na trhu pohonných hmôt však aj naďalej kraľuje motorová nafta. Aj keď sa jej ceny v posledných mesiacoch nedostali nad úroveň priemerných cien benzínu, v posledných piatich týždňoch sme svedkami nárastu, ktorý sa nezastavil už v priebehu posledných piatich týždňov.

Cenovky motorovej nafty na čerpacích staniciach sa niekoľko týždňov držali na priemernej hodnote okolo 1,450 €/l. V rozmedzí od 29. do 33. týždňa však narástol o skoro 17 centov za liter. S novou cenovkou 1,641 €/l, ktorá je od štvrtka (17. augusta) novou realitou pre vodičov dieselových motorov tak tiež prelomil tohtoročný rekord.

Šokujúca zmena pred víkendom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Viac o téme: NaftaBenzínPHMČerpacie staniceNárast cienCeny pohonných hmôt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu