Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vyšetrovanie vo veci úmrtia Jozefa Chovanca v Belgicku sa ukončilo

Policajtka hajlovala, zatiaľ čo šiesti ďalší policajti mali kľačať 16 minút na hrudníku Chovanca.
Policajtka hajlovala, zatiaľ čo šiesti ďalší policajti mali kľačať 16 minút na hrudníku Chovanca. (Zdroj: Reprofoto - Youtube/7sur7)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie vo veci úmrtia slovenského občana Jozefa Chovanca v Belgicku sa ukončilo. Generálneho prokurátora Maroša Žilinku o tom informovala generálna prokurátorka pri odvolacom súde v belgickom meste Mons na základe jeho požiadania. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Zuzana Drobová. Výsledky vyšetrovania preskúma počas septembra súdny orgán.

"Generálna prokurátorka pri Odvolacom súde v Monse informovala, že vyšetrujúci sudca ukončil vo veci vyšetrovanie. Návrhy zástupcov poškodených v adhéznom konaní (konanie o náhradu škody) boli zamietnuté obžalovacím senátom v Monse. Výsledky vyšetrovania budú na základe spisu v priebehu septembra 2023 preskúmané súdnym orgánom - komorou Rady v Charleroi," priblížila Drobová.

Archívne video

Slovenský svedok v prípade Chovanec chce vypovedať, belgický súd ho vyčiarkol zo zoznamu (Zdroj: TASR - Martina Kriková)

Žilinka avizuje, že bude aj naďalej v rámci svojich zákonných oprávnení a možností robiť všetko pre náležité objasnenie dôvodov a spôsobu úmrtia slovenského občana v Belgicku. Jozef Chovanec zomrel 23. februára 2018 po zatknutí belgickou federálnou políciou na bruselskom letisku Charleroi a následnom kontroverznom zákroku policajtov v cele predbežného zadržania.

Viac o téme: VraždaVyšetrovanieBelgickoJozef Chovanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu