Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vojaci sa školia na tank Leopard 2A4: Príprava pokračuje praktickou časťou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/MO SR)

BRATISLAVA - Profesionálni vojaci z trebišovského tankového práporu prechádzajú školiacim kurzom na tank Leopard 2A4, ktorý sa zavádza do Ozbrojených síl (OS) SR. Po zvládnutí teoretickej prípravy pokračujú praktickou časťou. Ministerstvo obrany (MO) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Vojaci sa už zoznámili s technologickými postupmi pri ošetrovaní techniky, podvozku a zbraňového systému. "Precvičili si rozpájanie a spájanie pásov a taktiež aj ošetrenie kanónu po streľbe," načrtol rezort. Súčasne prebieha dynamický výcvik, ktorý zahŕňa samotnú jazdu v teréne v plnom režime stabilizácie zbraňových systémov za spolupráce a koordinácie celej posádky tanku.

archívne video Rezort obrany prijal ponuku USA na vozidlá 4x4, mali by nahradiť vozidlo Aligátor, podľa náč. Gen. štábu Zmeka ich armáda potrebuje približne tisíc

Rezort obrany prijal ponuku USA na vozidlá 4x4, mali by nahradiť vozidlo Aligátor, podľa náč. Gen. štábu Zmeka ich armáda potrebuje približne tisíc (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Tanky Leopard 2A4 Slovensku darovalo Nemecko ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty (BVP-1) darovaných Ukrajine. Z celkovo 15 kusov si zatiaľ prevzalo tri. Všetky tanky dodávané postupne na Slovensko prechádzajú ešte pred odovzdaním komplexnou opravou.

Viac o téme: TankVojaciMinisterstvo obranyOzbrojené sily
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu