Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otrasný čin v Dunajskej Strede: Muž postriekal ženu slzným plynom! Odnieslo si to aj dvojročné dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Felipe Dana)

BRATISLAVA - Neznámy muž polial v Dunajskej Strede miesto, kde sa stretávajú rómske rodiny, bližšie nespresnenou chemikáliou. Neskôr tam jedej zo žien nastriekala slzotvorný sprej do tváre. Informoval o tom dnes verejnoprávny rozhlas a televízia Slovenska (RTVS ), podľa ktorého muž vykrikoval rasistické heslá namierené proti Rómom. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Skupina žien sa aj s deťmi pravidelne schádza na schodoch jedného z miestnych sídlisk, opísala RTVS. Minulý týždeň sa podľa jednej z týchto žien všetci domov vrátili s červenými fľakmi na telách. "Dvojročné dievčatko dostalo aj horúčku, antibiotiká nezaberajú, lekári nevedia, čo to je," opísala RTVS žena, ktorá sa predstavila krstným menom Monika.

archívne video Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ján Hero počas Pamätného dňa rómskeho holokaustu v Banskej Bystrici

Splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ján Hero počas Pamätného dňa rómskeho holokaustu v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Muž v ochrannom obleku čosi striekal na betón

Ďalší deň si podľa nej ženy všimli, ako muž v ochrannom obleku čosi strieka na betón, kde zvyčajne sedeli. Najprv si mysleli, že ide o nejakú dezinfekciu, keď tam však muža našli aj ďalší deň, jedna zo žien sa spýtala, čo na mieste robí, opisuje stanica na svojom webe. Muž potom začal kričať a nadávať.

Keď ho žena chcela na dôkaz vyfotiť, zaútočil na ňu a do tváre jej nastriekal slzotvorný sprej, uviedla RTVS s poznámkou, že žena skončila v nemocnici. Hasiči miesto vyčistili, úrady sa snažia určiť, akú látku muž na miesto nastriekal. Server aktuality.sk predtým napísal, že miestny obyvateľ vylial žene do tváre bližšie nešpecifikovanú žieravinu a neznámou látkou polial aj miesto, kde ženy zvyčajne sedávajú.

Viac o téme: ChemikáliaRómoviaNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu