Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šeliga priniesol Žilinkovi na prokuratúru plyšového medveďa: Vyzýva ho, aby konal vo veci manipulovania s nahrávkami

Juraj Šeliga
Juraj Šeliga (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Demokrati opätovne vyzýva generálneho prokurátora Maroša Žilinku, aby začal konať vo veci údajného manipulovania s nahrávkami, ktoré verejne prezentuje šéf opozičnej strany Smer-SD Robert Fico. Na pondelkovej tlačovej konferencii to uviedol nezaradený poslanec parlamentu a člen Demokratov Juraj Šeliga.

"V marci sme generálneho prokurátora vyzývali, aby začal konať v prípade manipulácie nahrávok, ktoré vážnym spôsobom ovplyvňujú verejnú mienku a sú používané v politickom boji," uviedol Šeliga. Žilinka podľa neho zatiaľ k danej problematike neprijal žiadne podstatné stanovisko.

Poslanec Šeliga tvrdí, že verejnosť je kŕmená dezinformáciami: Príbeh o Ficovi počúvame každý týždeň, tvrdí

Poslanec Šeliga tvrdí, že verejnosť je kŕmená dezinformáciami: Príbeh o Ficovi počúvame každý týždeň, tvrdí (Zdroj: Topky/Maarty)

Šeliga spolu s podaním priniesol plyšového medveďa, ktorý symbolizoval, že generálny prokurátor by sa mal zaoberať vážnou trestnou činnosťou a manipuláciami a nie vecami, ktoré nesúvisia s jeho právomocami. Ako uviedol, Fico cielene využil zostrihané nahrávky, aby manipuloval verejnosť a urobil zo seba politickú obeť. Považuje za nevyhnutné, aby generálna prokuratúra začala v tejto veci konať.

Juraj Šeliga na podateľni Generálnej prokuratúry SR

Juraj Šeliga na podateľni Generálnej prokuratúry SR (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: NahrávkyMaroš ŽilinkaDemokratiJuraj Šeliga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu