Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

EXKLUZÍVNE Unikli škandalózne fotografie, čo chystá Matovič v kampani! To myslí vážne?

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Matovičovi nezabránil pri vyťahovaní nového kampaňového esa z rukáva ani škandál, ktorý už stihol vyvolať. Čitateľ nám do redakcie poslal fotky, na ktorých je vidieť niekoľko malých talianskych fiatiek naložených na veľkých vozíkoch. Zjavne sa chystá veľká predvolebná "šou".

Promo video OĽaNO: Pre prihlasovanie vozidiel Fiat 500 sa so stranou spája korupcia 

Promo video OĽaNO: Pre prihlasovanie vozidiel Fiat 500 sa so stranou spája korupcia (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Strana na sobotné predpoludnie zvolala tlačovku s názvom: „Predstavenie najväčšej zbierky FIAT 500 na svete a spustenie akcie, ktorá nemá obdoby.“ To, že sa niečo chystá, však nenaznačil len názov brífingu, ale aj fotky, ktoré nám zaslal jeden z našich čitateľov. Na záberoch vidieť malé typické talianske autá značky Fiat s nápismi: „500 vo vrecku aj v garáži.“

EXKLUZÍVNE Unikli škandalózne fotografie,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa )

O tom, že strana sa chystá použiť počas kampane práve tieto ikonické vozidlá, sa už vedelo. Samo OĽaNO zverejnilo nedávno promo video, na ktorom sa na aute vozí stranícky šéf Igor Matovič. „Ahojte priatelia, tak čo hovoríte? Ľudia sa pýtajú, že prečo ideme s takou hlúposťou, že 500 eur každému, kto príde voliť. Jednoducho preto, že Fico sa toho bojí najviac zo všetkého,“ povie vo videu. Hnutie nakúpilo fiatky v desiatkach kusov. Vozidlá zháňali priamo v Taliansku, čo v praxi znamená, že na Slovensku ich museli prihlásiť. Práve tieto formálne náležitosti narobili strane problémy.

EXKLUZÍVNE Unikli škandalózne fotografie,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa )

Hnutie si totiž na túto robotu zohnalo súkromnú službu. Ako upozornil portál Aktuality.sk, objavilo sa podozrenie, že jeden z ľudí, ktorí mali na starosti registráciu štyroch automobilov na okresnom úrade v Senci, sa snažil celú situáciu urýchliť prostredníctvom úplatku. Úradníkovi ministerstva mal posunúť obálku s peniazmi. Ten však namiesto toho, aby úplatok prijal a vec rýchlo vyriešil tak, ako sa od neho malo požadovať, tento pokus o korupciu nahlásil. Stalo sa tak ešte v polovici júna. Prípadom sa začala zaoberať aj NAKA. „Vami uvedená vec je vyšetrovaná na odbore Bratislava NAKA Prezídia Policajného zboru. Aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie z dôvodu neprítomnosti vyšetrovateľa, ktorý túto trestnú vec vyšetruje,“ uviedla v polovici júla Zuzana Hrabovská z komunikačného odboru policajného prezídia. 

EXKLUZÍVNE Unikli škandalózne fotografie,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa )

EXKLUZÍVNE Unikli škandalózne fotografie,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Tip čitateľa )

Samotné hnutie OĽaNO však dalo od problému ruky preč. O žiadnom korupčnom podozrení vraj nevedia a poukazujú na to, že pri prihlasovaní áut využili firmy, ktoré majú s dovozom a prihlasovaním áut zo zahraničia skúsenosti. "Z ušetreného štátneho príspevku sme sa v hnutí rozhodli nakúpiť cca 50-ročné automobily Fiat 500. Vzhľadom na to, že v hnutí interne nedisponujeme ľuďmi, ktorí sa v agende spojenej s dovozom starých áut zo zahraničia vyznajú, pre celú byrokraciu spojenú s ich dovozom a prihlásením sme si najali firmy, ktoré nám odporučili viacerí ľudia, ktorí sa dlhodobo venujú dovozu starých áut zo zahraničia,“ tvrdí hovorca OĽaNO Matúš Bystriansky. O údajnom úplatku vraj nemajú žiadne informácie. „Ako protikorupčné hnutie striktne vyznávame zásadu padni, komu padni, a preto sme garantovali úplné rozviazanie rúk orgánom činným v trestnom konaní,“ dodal.

Viac o téme: KampaňFiatOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu