Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Situácia v Zázrivej sa po stredajšej lokálnej povodni dostáva do normálu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ZÁZRIVÁ - Situácia v Zázrivej sa po stredajšej (26. 7.) lokálnej povodni dostáva do normálu. Vo štvrtok to potvrdil starosta Matúš Mních. Dodal, že ráno zrušili tretí povodňový stupeň, nateraz ostáva vyhlásený druhý stupeň.

"Treba poupratovať cesty od nánosov štrkov. Niekde sme aj pol dňa bagrovali, kým sme sa dostali k rúre, aby sme to prepustili. Pomáhali dobrovoľní hasiči, čerpali vodu z pivníc, miestni podnikatelia zas s bagrami. Robili sme, čo sme mohli," povedal Mních.

archívne video Povodeň zasiahla obec Svidník

Povodeň zasiahla obec Svidník (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Najhoršie bola na tom podľa jeho slov časť Petrová. Starosta priblížil, že Petrovský potok sa vybrežil na približne šiestich miestach. "Každý most, mostík a priepust bol upchatý, voda sa valila po miestnych komunikáciách," opísal.

V oravskej obci Zázrivá, okres Dolný Kubín, vyhlásili v stredu po intenzívnom daždi tretí povodňový stupeň. Vzhľadom na intenzívny dážď došlo k vybreženiu Petrovského, Dolinského, Belanského potoka, ich prítokov a k následnému zaplaveniu územia, pivníc rodinných domov a miestnych komunikácií. Prívalová voda naniesla množstvo sedimentov, štrku a hliny na miestne komunikácie a dvory rodinných domov.

Viac o téme: PovodeňDruhý stupeňZázrivá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu