Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia chytila páchateľa, ktorý z nemocnice ukradol počítač za 20-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Photodisc)

SKALICA - Kriminalisti zo Skalice objasnili prípad krádeže počítača a softvéru v celkovej hodnote viac ako 20.000 eur vo Fakultnej nemocnici AGEL v Skalici. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Počítač odcudzil 35-ročný muž, ktorý v nemocnici pracoval ako brigádnik v externej firme na maliarske práce. "Počas maľovania pracoviska magnetickej rezonancie si dotyčný všimol počítač pod pracovným stolom. Priniesol si papierovú krabicu a počítač s príslušenstvom dal do nej. Potom sa nenápadne vytratil z pracoviska a počítač vyniesol z nemocnice. Zachytila ho pritom bezpečnostná kamera," uviedla Linkešová.

Archívne video

Polícia pátra po identite muža na videu: Seniora pripravil o 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polcía SR - Bratislavský kraj)

Policajti prešli zoznam najatých maliarov a na základe osobnej znalosti a záznamu z kamery vytypovali podozrivé osoby. "Do pár hodín už poznali meno muža, ktorý mal krádež na svedomí a kriminalistom sa nakoniec pod ťarchou dôkazov ku všetkému priznal. Keď mu policajti povedali, na čo počítač slúžil a hodnotu, s policajtmi začal spolupracovať. Hoci sa snažil techniku predať, nepodarilo sa mu to a policajti všetko zaistili a vrátili späť do nemocnice," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Vyšetrovateľ ho v tzv. superrýchlom konaní obvinil z prečinu krádeže. Okresný súd v Skalici ho odsúdil s podmienkou na tri roky.

Viac o téme: PočítačKrádežPolícia Skalica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu