Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pri policajných kontrolách na Slovensku nezaznamenala pracovné vykorisťovanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Polícia počas kontrol vykonaných v rámci akčných dni zameraných na odhalenie možných obetí obchodovania s ľuďmi, pracovného vykorisťovania, neidentifikovala žiadnu obeť. Kontroly sa konali na celom území, policajti preverili 28 podnikateľských subjektov. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

"Počas kontrol bolo skontrolovaných spolu 213 osôb, z toho 118 cudzincov pochádzajúcich z rôznych krajín, najmä však z Ukrajiny a Vietnamu," uviedla polícia. Doplnila, že za obdobie prvého polroka tohto roku začali trestné stíhanie pre trestný čin obchodovania s ľuďmi v 12 prípadoch, v ktorých evidujú 23 obetí.

 

BOJUJEME PROTI OBCHODOVANIU S ĽUĎMI Slovenská republika sa opäť zapojila do rozsiahlych akčných dni zameraných na...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Sunday, July 23, 2023


 "Akčné dni boli súčasne vykonávané pod záštitou Europolu a platformy EMPACT v 32 štátoch," ozrejmila polícia. Celkovo bolo skontrolovaných 65.839 osôb. Zložky v jednotlivých krajinách identifikovali spolu 261 možných obetí obchodovania s ľuďmi, 57 podozrivých osôb a spolu bolo zatknutých 21 osôb.

Celé územie Európskej únie

"Vykonané akčné dni potvrdili, že obete obchodovania s ľuďmi sa nachádzajú na celom území EÚ, a to aj na miestach, kde to nemusíme predpokladať," podotkla polícia. Pripomenula, že v prípade informácie o možnej obeti možno kontaktovať bezplatnú národnú linku pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi 0800 800 818.

Viac o téme: KontrolyPolícia Obchodovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu