Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

POČASIE stále vyčína: Zrážky nás neminú ani dnes, prvé už sú tu! Večer opäť dorazia aj búrky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages, TASR)

BRATISLAVA - Dnes ráno sme sa na väčšine územia zobudili do zamračeného počasia. Na celom území Slovenska sa v priebehu dnešného dňa môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Trvá od 12.00 h do soboty (22. 7.) polnoci. Informuje o tom na svojom webe.

Kým predchádzajúce dni sužovali búrky a dážď najmä východ Slovenska, dnes by sa zrážok mal dočkať aj juhozápad. V južných okresoch Slovenska prevláda veľké sucho a dnešné zrážky by mohli byť pre mnohých vykúpením a príjemným osviežením.

Archívne VIDEO: Búrky dorazili už aj na východ Slovenska

Búrky dorazili už aj na východ Slovenska. (Zdroj: Topky)

Výstrahy pred búrkami trvajú od 12.00 h do polnoci. V jednotlivých okresoch je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. Najintenzívnejšie budú večer.

POČASIE stále vyčína: Zrážky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

"Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov," uviedol SHMÚ. Zároveň upozorňuje, že vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch.

Prvé zrážky

Prvé piatkové zrážky zasiahli Podunajskú nížinu či Gemer. Postupne by sa zrážková činnosť mala presúvať naprieč Slovenskom a zapršať by mohlo aj v oblasti Košíc a Dolného Zemplína. Informuje o tom portál imeteo.sk. 

Viac o téme: PočasieBúrkyShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu