Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pre Progresívne Slovensko je politický vplyv na políciu neakceptovateľný, tvrdí Spišiak

Progresívne Slovensko
Progresívne Slovensko (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pre Progresívne Slovensko (PS) je politický vplyv na políciu neakceptovateľný. Vyhlásil to bývalý policajný prezident, kandidujúci za hnutie vo voľbách, Jaroslav Spišiak v reakcii na vyjadrenia Hlasu-SD a Smeru-SD po odchode Ivana Šimka z vedenia rezortu vnútra.

"Strany Hlas-SD a Smer-SD sa okamžite zastávajú exministra Šimka a nevadí im, že doteraz úradnícku vládu kritizovali, ani to, že doteraz tvrdili, že polícia koná na politickú objednávku. Stačí im, ak exminister Šimko svojím nešťastným výrokom vyjadril ich politické presvedčenie - že polícia má konať pod politickou kontrolou nad rámec súčasných zákonných možností, a hneď ho považujú za svojho," uviedol Spišiak. PS podľa jeho slov v prípade úspechu vo voľbách nedopustí politický vplyv na políciu.

VIDEO Prečo skončil Ivan Šimko?

Prečo skončil Ivan Šimko? (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Predstavitelia Hlasu-SD uplynulú stredu po odobratí poverenia Šimkovi vyhlásili, že zodpovednosť za situáciu preberá prezidentka Zuzana Čaputová a PS. Tvrdia, že ozbrojená zložka štátu si vynútila odvolanie vlastného ministra, a že to vyzerá, akoby časť štátu začala polícia riadiť. Exministerka vnútra, pôsobiaca v Hlase-SD, Denisa Saková označila Šimkov odchod za dôkaz, že vedenie polície má politické krytie PS, keďže sa prezidentka v spore ministra a policajného prezidenta Štefana Hamrana postavila na stranu Hamrana.

Smer-SD vidí za Šimkovým odchodom to, že "začal vidieť zverstvá, ktoré pácha Národná kriminálna agentúra" a hovoriť o nich. Líder strany Robert Fico vyhlásil, že prezidentka ich dlhodobo kryje. Odchod ministra má podľa strany viesť k dokončeniu úlohy zničiť opozíciu a zmanipulovať voľby vyfabulovanými trestnými stíhaniami.  

Viac o téme: Polícia Jaroslav SpišiakProgresívne Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu