Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovensko sužujú požiare: Hasiči zasahujú na viacerých miestach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Hasiči v stredu zasahujú pri požiari plechovej haly na ulici Pod Zečákom v bratislavskej mestskej časti Lamač. TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

archívne video

Veľký požiar v okolí bratislavského letiska (Zdroj: Topky/Maarty)

"Zasahujúci hasiči pracujú na likvidácii požiaru," uviedli z operačného strediska. Zatiaľ nie sú nahlásené žiadne zranené ani usmrtené osoby.

Pri obci Horné Trhovište horel kombajn a od neho aj pole

V katastrálnom území obce Horné Trhovište v okrese Hlohovec začal v utorok (18. 7.) popoludní pre technickú poruchu horieť kombajn a požiar z neho sa postupne rozšíril z poľa do priľahlých malých hájov. Požiarovisko nakoniec zabralo plochu približne 800 krát 500 metrov, majiteľovi poľnohospodárskemu družstvu (PD) vznikla škoda vo výške 90.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová. "Na mieste udalosti sa nachádzalo vozidlo PD, ktoré ochladzovalo okolie pri horiacom stroji. Celkovo zasahovalo deväť hasičov so štyrmi kusmi techniky z Hlohovca, Piešťan, Leopoldova a Maduníc. Pri udalosti neprišlo k zraneniu," uviedla hovorkyňa.

Zasahovali aj v Čertovici

V horskom sedle Čertovica v národnom parku Nízke Tatry v katastri obce Jarabá zasahuje pri požiari lesného porastu 17 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Požiar sa rozhorel v utorok (18. 7.) večer v ťažko dostupnom teréne, s jeho likvidáciou začali hasiči v stredu ráno. Pre TASR to uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Brezne Jozef Oravkin.

Viac o téme: PožiarBratislavaPlechová hala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu