Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tínedžer vydieral 14-ročnú školáčku nahými fotkami: Obžaloba za znásilnenie! Šokujúce rozhodnutie súdu

(Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Začiatkom roka 2021 podal otec 14-ročného dievčaťa trestné oznámenie pre znásilnenie. K tomu malo prísť v Košiciach a dievča mal znásilniť 16-ročný Adam. Ten ju predtým vydieral nahými fotkami.

Len 16-ročný Adam z obce v okrese Košice-okolie čelil obvineniu pre zločin vydierania a znásilnenia. Okresný súd v Košiciach ho aj odsúdil, no len v jednom bode obžaloby. Informuje o tom košický Korzár. Adam čelil obvineniu pre konanie z júla 2020. Vtedy údajne vylákal len 14-ročné dievča do kaviarne, kde jej povedal, že má jej nahé fotky, ktoré mu sama poslala.

Pod hrozbou toho, že fotky zverejní, prinútil dievča, aby ho zaviedlo na miesto, kde budú sami a tam ju prinútil k súloži. Adam na súde vinu poprel a tvrdil, že sa milovali dobrovoľne a že ho dokonca sama zaviedla na miesto, aby boli sami. Fotky si vraj vymieňali dobrovoľne a dohadovali sa na tom, že pricestuje do Košíc, aby mohli mať sex. Obžalovaný vypovedal, že nevedel, že má len 14 rokov, pretože mu tvrdila, že má 15. 

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Dievča, naopka, vypovedalo, že k sexu ju prinútil a neskôr ju aj nasilu orálne uspokojoval. Keď bolo po všetkom, povedal jej, že už nie je panna a tá krv znamená, že patrí iba jemu. V prípade boli vypočutí ako svedkovia aj rodičia poškodenej a matka obžalovaného. Súd nakoniec uznal len časť obžaloby. Uznal ho vinným v prípade vydierania, za čo Adama odsúdil na jeden rok väzenia s podmienečným odkladom na dva roky. Spod obžaloby znásilnenia ho oslobodil.

Viac o téme: ZnásilnenieSúd Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu