Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda sa bude opätovne zaoberať aktuálnym čerpaním eurofondov a plánu obnovy

Lívia Vašáková
Lívia Vašáková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministri sa majú vo štvrtok opätovne zaoberať aktuálnym čerpaním eurofondov a prostriedkov z plánu obnovy. Téme sa vláda venuje pravidelne v dvojtýždňových intervaloch. Aktuálne informácie má predstaviť dočasne poverená podpredsedníčka vlády Lívia Vašáková, zverejnené budú dodatočne.

VIDEO Združenie miest a obcí chce kompenzácie, ktoré pre nich v štátnom rozpočte zaviazala vláda Hegera

Združenie miest a obcí chce kompenzácie, ktoré pre nich v štátnom rozpočte zaviazala vláda Hegera (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Kabinet sa má zaoberať aj návrhom ministerstva hospodárstva na vydanie osvedčenia o významnej investícii na projekt výrobného závodu pre zásobníky vody spoločnosti Winkelmann Building + Industry. Investičný projekt sa bude realizovať na strategickom území Priemyselného parku Rimavská Sobota. Náklady na realizáciu tohto projektu majú presiahnuť 110 miliónov eur. V priamej súvislosti s ním plánuje firma vytvoriť 452 nových pracovných miest.

Minulý rok ukázal potrebu sústrediť sa na krízové riadenie štátu, zdokonalenie jeho štruktúry, ako aj dôsledné vykonávanie a aktualizáciu platných smerníc a opatrení. Vyplýva to zo Správy o stave bezpečnosti Slovenskej republiky za rok 2022, o ktorej má vláda vo štvrtok tiež rokovať.

Nedostatočná personálna kapacita

"V krajoch sa výrazne prejavila nedostatočná personálna kapacita, vrátane odbornej prípravy ich zamestnancov pri zvládaní mimoriadnych situácií. Súčasne sa potvrdila potreba zaistiť týmto zložkám adekvátnu materiálnu podporu a moderné vybavenie," skonštatoval predkladateľ. Za nutné považuje personálne posilniť a materiálne vybaviť odborné útvary pre posilnenie odolnosti štátu nielen voči hybridným hrozbám, ale aj voči krízovým situáciám veľkého rozsahu, a to na všetkých stupňoch riadenia.

Viac o téme: VládaEurofondyPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu