Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vlani zaznamenali vo väzniciach päť samovrážd, o sedem menej ako v roku 2021

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) zaznamenal vlani vo väzniciach päť samovrážd. Je to o sedem menej ako v roku 2021. Tri samovraždy spáchali obvinení, dve odsúdení. Vyplýva to z ročenky ZVJS za rok 2022.

Zároveň bolo v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a výkon väzby 30 samovražedných pokusov, čo predstavuje medziročný pokles o tri. "K dňu 31. decembra 2022 bolo v ústavoch zaznamenaných celkovo 48 mimoriadnych udalostí týkajúcich sa zaistenia omamných a psychotropných látok, liekov, vykonaných pozitívnych testov na omamné a psychotropné látky u obvinených a odsúdených," priblížili v ročenke.

archívne video 

Polícia obvinila dvojicu, ktorá nebohému vodičovi ukradla mobil: Hrozí im väzenie (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

V roku 2022 zbor zaznamenal 57 mimoriadnych udalostí súvisiacich s vnesením alebo pokusom o vnesenie rôznych typov audiovizuálnej techniky a mobilných telefónov. "Z uvedeného počtu bolo 21 mobilných telefónov a 23 SIM kariet," dodali. Celkovo sa v ústavoch ZVJS k 31. decembru 2022 nachádzalo 8492 odsúdených osôb a 1447 obvinených osôb.

Viac o téme: VäznicaSamovraždyZbor väzenskej a justičnej stráže
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu