Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Súd rozhodol o mužovi, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke a Naďovi: Dostal viacero obmedzení

Muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke a exministrovi, nevzali do väzby Zobraziť galériu (3)
Muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke a exministrovi, nevzali do väzby (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Obvineného muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi, nevzali do väzby. Dostal však viacero obmedzení. V piatok o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu (MS) Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátorka podala sťažnosť. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

VIDEO Muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke a exministrovi, nevzali do väzby

Muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke a exministrovi, nevzali do väzby (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Prokuratúra navrhovala pre obvineného tzv. preventívnu väzbu. Preventívny dôvod väzby sa využíva pri obave z pokračovania v trestnej činnosti. Polícia obvinila muža z trestných činov vydierania, nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania. Zadržali ho tento týždeň v rámci akcie s krycím názvom Pepino. Prokuratúra priblížila, že jednou zo skutočností, ktoré sa obvinenému kladú za vinu, je posielanie výhražných listov s nábojmi bez textu a vydieracích listov dvom poškodeným osobám.

VIDEO Sudca Golian odôvodňuje nevzatie do väzby vyhrážačovi prezidentky a exministrovi: Obvinený bude kontrolovaný gps náramkom

Sudca Golian odôvodňuje nevzatie do väzby vyhrážačovi prezidentky a exministrovi: Obvinený bude kontrolovaný gps náramkom (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Muža zadržala polícia v utorok v obci Dunajská Lužná ležiacej pár kilometrov od Bratislavy. V jeho dome vykonala aj prehliadku, zdržala sa v ňom niekoľko hodín.  „Národná kriminála agentúra (odbor Bratislava) zadržala v rámci akcie ´Pepino´ podozrivého muža v trestnej veci prečin nebezpečné vyhrážanie, kde poškodenými sú prezidentka SR Zuzana Čaputová a bývalý poverený minister obrany SR Jaroslav Naď,“ uviedli. Vyšetrovateľ následne muža obvinil a prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava I podal v nočných hodinách návrh na vzatie obvineného do preventívnej väzby. 

Archívne video: Muža, ktorý sa mal vyhrážať Čaputovej a Naďovi, vyviedli v putách

Muža, ktorý sa mal vyhrážať Čaputovej a Naďovi, vyviedli v putách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: VäzbaVyhrážkyZuzana ČaputováNaď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu