Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Polícia sa v rámci akcie Aktívny štít zameria na prevenciu v železničnej doprave

Ilustračná foto
Ilustračná foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Na Slovensku sa vo štvrtok začína dvojdňová akcia s názvom Aktívny štít. Zameraná je na prevenciu v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy. Prebiehať bude v priestoroch železničných staníc a ich okolí, na nástupištiach a vo vlakoch osobnej a nákladnej prepravy. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z Prezídia Policajného zboru (PPZ) SR.

"Hliadky príslušníkov PZ služby železničnej polície a poriadkovej polície s pridelenými služobnými psami sa zamerajú na dodržiavanie zákazu prechádzať cez železničnú dráhu mimo určeného priestoru priechodu alebo železničného priecestia. Taktiež budú kontrolovať vstupovanie do iného priestoru neprístupného verejnosti označenom zákazom vstupu," spresnila.

Akciu organizuje Európskou asociáciou železničných polícií - Railpol

V priestoroch železničných staníc a ich blízkom okolí sa zamerajú hlavne na pátranie po osobách a veciach, na odhaľovanie nelegálnej migrácie, na zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb, ako aj na predchádzanie krádežiam majetku cestujúcich. Akciu organizuje Európskou asociáciou železničných polícií - Railpol. Na Slovensku bude prebiehať pod gesciou PPZ z úrovne výkonných útvarov krajských riaditeľstiev PZ. Podľa Hrabovskej jej zámerom zvyšovať bezpečie občanov a ochranu života, zdravia a majetku v obvode železničných dráh.
 

Viac o téme: PrevenciaPolicajná akciaPolícia Železničná dopravaAktívny štít
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu