Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ukrajinec chcel kúpiť ročné dieťa za 5000 amerických dolárov: Zadržali ho na slovenskej hranici!

Muž chcel kúpiť dieťa a predať ho do Európy. Polícia ho zadržala Zobraziť galériu (3)
Muž chcel kúpiť dieťa a predať ho do Európy. Polícia ho zadržala (Zdroj: Národná ukrajinská polícia)

BRATISLAVA - Ukrajinskí policajti dolapili muža, ktorí obchodoval s deťmi. Podarilo sa mu prekročiť slovenskú hranicu spolu s matkou, ktorej za skoro ročného syna ponúkol 5-tisíc amerických dolárov.

Pracovníci migračnej polície v Zakarpatskej oblasti dostali informáciu, že 43-ročný Zakarpatčan hľadá matku s dieťaťom, aby si kúpil dieťa do 12 mesiacov a odviezol ho do zahraničia. Polícia spolu s pohraničnou strážou a vyšetrovateľmi SBU tieto informácie preverila a zistila, že útočník kontaktoval ženu zo Žitomyru a ponúkol 5-tisíc amerických dolárov za jej 11-mesačné dieťa. Potom chcel útočník dieťa predať rodine z Európy za 25-tisíc amerických dolárov. Informuje o tom Národná ukrajinská polícia

"V sobotu 24. júna sa muž pokúsil prekročiť hranicu spolu s dieťaťom a jej matkou. Útočníkovi sa podarilo dostať na územie Slovenskej republiky, keďže bol jedným z členov charitatívnej organizácie. Za silovej podpory bojovníkov KORD bol zadržaný," informovali policajti.

Ukrajinská polícia zadržala muža, ktorý obchodoval s deťmi
Zobraziť galériu (3)
Ukrajinská polícia zadržala muža, ktorý obchodoval s deťmi  (Zdroj: Národná ukrajinská polícia)

Peniaze za takúto nelegálnu operáciu boli zaistené ako fyzický dôkaz. Polícia prehľadala dve bydliská osoby, ktorá sa na trestnom čine podieľala a jej auto Dacia, kde boli zaistené záznamy o takejto protiprávnej činnosti, plomby a potvrdenie o prevode finančných prostriedkov. Na základe tejto skutočnosti bolo pod procesným vedením Zakarpatskej krajskej prokuratúry začaté trestné stíhanie podľa 2. časti čl. 15 časť 3 čl. 149 Trestného zákona Ukrajiny, t. j. dokonaný pokus o obchodovanie s ľuďmi spáchaný na maloletom.

Ukrajinská polícia zadržala muža, ktorý obchodoval s deťmi
Zobraziť galériu (3)
Ukrajinská polícia zadržala muža, ktorý obchodoval s deťmi  (Zdroj: Národná ukrajinská polícia)

"Páchateľa sme zadržali a hrozí mu osem až pätnásť rokov väzenia. Polícia v súčasnosti zisťuje zapojenie ďalších možných spolupáchateľov na čine. Strážcovia zákona navyše preveria, či sa páchateľ v minulosti nedopúšťal podobnej protiprávnej činnosti. Vyšetrovanie v prípade pokračuje," dodali policajti.

Viac o téme: DetiUkrajinaPašovanie detí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu