Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zarobiť môžete aj na voľbách: Pozrite sa, ako bookmakeri veria slovenským politikom, toto sú pravdepodobní premiéri!

Stávkové kancelárie prezentujú najnovšie kurzy na budúcich premiérov. Zobraziť galériu (3)
Stávkové kancelárie prezentujú najnovšie kurzy na budúcich premiérov. (Zdroj: Gettyimages.com, Topky/Ján Zemiar, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Stávkové kancelárie a s tým súvisiace činnosti sa už pravidelne objavujú pred kľúčovými športovými podujatiami, no tentokrát je už blížiaca sa tradícia aj stavanie si na budúceho politického lídra - premiéra. Už teraz zverejnené kurzy predstavujú akési sekundovania k prieskumom verejnej mienky a naznačuje to, komu stávkujúci najviac dôverujú v tom, že sa uchopí budúceho kormidla štátu v pozícii predsedu vlády.

archívne video

Ivan Šimko sa vyjadril k údajnej manipulácii volieb (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na paškál sme si zobrali dve populárne online stávkové kancelárie v tomto segmente - Tipsport a Fortuna. Už pravidelne sa totiž okrem športových podujatí venujú aj stávkam so spoločenskými aj politickými témami.

Medzi Ficom a Pellegrinim je to tesné, Šimečka má však najmenší kurz 

Stávková kancelária Tipsport v týchto dňoch na základe stávkujúcich predpokladá za budúceho premiéra predovšetkým lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku. Ten s kurzom 2,50 mierne vedie pred Robertom Ficom (2,80) a Petrom Pellegrinim (2,90), ktorí to majú medzi sebou tesné.

Predpoklad je už jasný a roky nemenný - čím menší je kurz, tým vyššia je vďaka predpokladu bookmakera šanca, že sa tá-ktorá udalosť stane a naopak. V tomto prípade je to fakt, či sa jeden zo spomínaných politikov stane budúcim premiérom.

Zarobiť môžete aj na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro tipsport.sk)

V neprospech niektorých lídrov môže u stávkujúcich hrať aj fakt, že majú nižší koaličný potenciál, ako tí, ktorí síce v prieskumoch vedú, no poskladať vládu budú môcť len veľmi ťažko.

Na ďalších miestach sa umiestnili také mená ako Boris Kollár (25,00), Igor Matovič a Richard Sulík (obaja 60,00), Eduard Heger (150,00), či Milan Uhrík (200,00).  

Boj o prvé miesto prebieha aj v ďalšej online stávkovej kancelárii

Nie veľmi rozdielne výsledky vidieť aj v stávkovej kancelárii Fortuna, kde Šimečka obsadzuje tiež prvé miesto s kurzom 2,40. Druhé miesto má však Fico s mierne nižším kurzom, než tomu bolo v Tipsporte, a to 2,70. Nasleduje s výraznejším odstupom Pellegrini s kurzom rovných 3,00.

Zarobiť môžete aj na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: repro ifortuna.sk)

Ďalšie priečky obsadili Kollár, Sulík, Matovič, Heger a Uhrík. Za ním nasledujú Milan Majerský, Andrej Danko či Mikuláš Dzurinda, kde výrazne pokryvkáva pravdepodobnosť, že by sa mohli chopiť premiérskeho kormidla.

Viac o téme: KurzyStávkové kancelárieRobert FicoPeter PellegriniProgresívne SlovenskoMichal ŠimečkaHlas-SDSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu