Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odlišnosť postojov v bioetických otázkach nemôže generovať nenávisť, tvrdí Konferencia biskupov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Odlišnosť postojov v bioetických otázkach nemôže v pluralitnej spoločnosti generovať osobnú nenávisť, ale má smerovať odbornú i laickú diskusiu k vzájomnému pochopeniu, úcte a rešpektu. Vo svojom stanovisku na to poukázala Konferencia biskupov Slovenska (KBS). Poskytla tlačová kancelária.

KBS s hlbokým znepokojením a poľutovaním vníma aktivity, ktoré sa usilujú agresívnym až kriminalizujúcim spôsobom znevážiť najmä gynekológov a pôrodníkov. Prichádza podľa nej aj k útoku na postoje osôb s pro-life postojmi. "KBS jednoznačne odmieta takéto poľutovaniahodné, veľmi nebezpečné a všeobecne škodlivé kroky, ktoré v žiadnom prípade nemožno ospravedlniť," uviedla v stanovisku.

archívne video Jana Bittó Cigániková, Vladimíra Marcinková a Mária Kolíková na tlačovej konferencii Za ženy nerozhodujeme, za ženy bojujeme.

Jana Bittó Cigániková, Vladimíra Marcinková a Mária Kolíková na tlačovej konferencii Za ženy nerozhodujeme, za ženy bojujeme. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vec sa vyšetruje

Rešpektovanie slobody slova podľa KBS neznamená zároveň povinnosť tolerovať verejné prejavy nenávisti či šírenie nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií. Vníma pozitívne, že vec sa vyšetruje. Zároveň pripomenula, že odmieta každý úmyselný umelý potrat.

Bratislavská polícia sa zaoberá webom, ktorý znevažuje vybraných lekárov vykonávajúcich umelé prerušenie tehotenstva. Znevažovanie lekárov odsúdili Slovenská lekárska komora aj Zväz ambulantných poskytovateľov.

Viac o téme: Konferencia biskupov SlovenskaOdlišnosťSpoločnosž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu