Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Veľká tragédia pri Dunajskej Strede: Iba 12-ročný Richard zmizol pod hladinou! Smutný koniec pátracej akcie

(Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

VEĽKÉ DVORNÍKY – Začiatok leta poznačila tragédia. V obci Veľké Dvorníky od nedele prehľadávali hasiči a policajti jazero a jeho blízke okolie. Všetci hľadali iba 12-ročného školáka, ktorý sa išiel napriek zákazu kúpať spolu s kamarátmi. Žiaľ, akcia mala tragický záver.

Telo chlapca našli na druhý deň po zmiznutí potápači. Informuje o tom portál noviny.sk. Jazero je primárne rybárskym revírom, miestami má mať hĺbku až 9 metrov. Kúpať sa v ňom je zakázané.

Archívne video

potápači senec

Partia ôsmich chlapcov v nedeľu popoludní rodičom povedala, že si ide zahrať futbal, sadla na bicykle a vybrala sa kúpať.  Štyria z nich sa rozhodla, že preplávajú až k náprotivnému brehu. Medzi nimi bol aj 12-ročný Richard. Podľa svedkov sa mal však asi v polovici jazera otočiť a odvtedy ho už nik nevidel.

Chlapca najskôr hľadali kamaráti, ktorí si mysleli, že si z nich iba vystrelil. Policajtov miestni volali až po pár minútach. "Na miesto udalosti sme vyslali policajné hliadky a spolu s hasičmi sa po chlapcovi pátralo do neskorých nočných hodín," uviedla polícia. K pátraniu po chlapcovi sa pridali aj potápači, ktorí v pondelok našli iba bezvládne telo. Ohliadajúci lekár mohol už len skonštatoval smrť a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu.

Viac o téme: ChlapecJazeroUtopenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu