Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico vyzval orgány činné v trestnom konaní, aby sa nedali vtiahnuť do politického boja pred voľbami

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval orgány činné v trestnom konaní (OČTK), aby sa nedali vtiahnuť do politického boja a do predvolebnej kampane pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami, ktoré sa uskutočnia 30. septembra. Uviedol to v pondelok počas tlačovej konferencie.

Fico vyzval najmä špeciálnu prokuratúru a špecializovaný trestný súd. "Je evidentné, že ak tlačíte na termíny rozhodnutí bezprostredne pred parlamentnými voľbami, že je tu záujem, aby rozhodnutia proti predstaviteľom opozície, ktoré budú tak či tak predmetom odvolacích konaní, zasiahli do predvolebnej kampane, ktorá končí na konci septembra," uviedol predseda Smeru-SD. Tieto tendencie sú podľa jeho slov mimoriadne nebezpečné.

Archívne video: Reakcia strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery vláde Ľudovíta Ódora

Reakcia strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery vláde Ľudovíta Ódora (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Tlak v kauze Mýtnik

Podľa Fica bude veľký tlak aj na rozhodnutie v kauze Mýtnik. Podľa lídra Smeru je už aj teraz vidieť politické motívy, ktoré často ovplyvňujú konanie súdov. Ako doplnil, predstavitelia Hegerovej a Matovičovej vlády odôvodňovali termín predčasných volieb v septembri aj tým, že treba dať priestor OČTK, aby dokončili svoju prácu voči opozícii. Smer-SD chce v blízkom čase predstaviť časť svojho predvolebného programu, ktorý sa bude týkať právneho štátu a demokracie.

Viac o téme: Robert FicoOrgány činné v trestnom konaníParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu