Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kollár očakáva od úradníckej vlády, že urobí poriadok v pláne obnovy a pripraví štátny rozpočet

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) očakáva od vlády odborníkov, že urobí poriadok v pláne obnovy a odolnosti, zefektívni čerpanie eurofondov a pripraví štátny rozpočet. Sme rodina sa podľa jeho slov pri hlasovaní o dôvere vláde zdrží. Podporu v hnutí zvažovali, ak by kabinet do svojho programu doplnil konkrétne riešenia. Viacero vecí vo vládnom programe je podľa Kollára napísaných vágne.

"Táto vláda je tu preto, lebo niekto musí krajinu doviesť k voľbám. Od úradníckej vlády očakávam základné veci, že bude kúriť a svietiť, pripraví rozpočet a urobí poriadok v pláne obnovy a zefektívni čerpanie eurofondov," uviedol predseda parlamentu v diskusii o programovom vyhlásení vlády (PVV) Ľudovíta Ódora. "Toto od nich očakávam a myslím si, že toto od nich aj dostaneme," dodal.

Archívne video: Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády 

Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Sú ochotní vládu podporiť

V súvislosti s postojom Sme rodina k dôvere vláde uviedol, že očakávali doplnenie konkrétnych vecí do vládneho programu. Ak by sa to dopracovalo a vláda by povedala, čo presne chce robiť, tak by ju Sme rodina podporilo.

Vyzdvihol však, že kabinet zefektívňuje postupy v pláne obnovy. Pripomenul napríklad projekty výstavby nemocníc. Aj v tejto súvislosti od kabinetu očakáva, že čo najviac ušetrí pre Slovensko z európskych prostriedkov a vyrokuje prípadne čo najviac ústupkov, aby sa tieto prostriedky nemuseli vracať a mohli sa radšej minúť na sociálnu pomoc.

Viac o téme: úradnícka vládaBoris KollárĽudovít ÓdorPlán obnovy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu