Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovensko musí v súvislosti s vojnou na Ukrajine stáť na správnej strane, zdôraznili Modrí a Most-Híd

Mikuláš Dzurinda a Mikuláš Dzurinda Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Dzurinda a Mikuláš Dzurinda (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Slovensko musí v súvislosti s Ruskou agresiou na Ukrajine stáť na správnej strane dejín a urobiť všetko preto, aby dezinformácie neohrozili jednotu krajiny ani jednotu Európskej únie. Zdôraznili to Mikuláš Dzurinda a László Sólymos z mimoparlamentnej strany Modrí, Most-Híd na stredajšej tlačovej konferencii.

Sólymos podotkol, že cieľom Ruska je rozbiť jednotu Slovenska i EÚ. "Mnohí politici mu v tom pomáhajú, stratili aj posledné zábrany a rešpekt pred pravdou," skonštatoval. Je preto podľa neho potrebné byť hlasnejší a bojovať s dezinformáciami tak, aby túto jednotu neohrozili.  "Rád by som veril, že ľuďom sa podarí jedného dňa zmeniť v Rusku režim, a že na Slovensku sa po septembrových parlamentných voľbách nepodarí zmeniť kurz, ktorý sme v roku 1998 nastavili. A ostaneme súčasťou slobodného demokratického sveta," povedal.  

Archívne video: Lídrom strany Modrí - Európske Slovensko vo voľbách bude Dzurinda

Lídrom strany Modrí - Európske Slovensko vo voľbách bude Dzurinda (Zdroj: TASR/František Iván)
 

Strana poukázala na to, že vojna na Ukrajine priamo ohrozuje bezpečnosť Slovenska. Tiež, že ruský prezident Vladimir Putin dlhodobo vedie proti nám hybridnú vojnu. Je preto podľa nich dôležité, aby občania SR vedeli, čo sa skutočne deje a aké sú reálne Putinove zámery.

Putin aktívne šíri dezinformácie

Modrí, Most-Híd preto na tlačovú konferenciu pozvali opozičného ruského politika Vladimira Milova, ktorý bol pre svoje názory z Ruska vyhostený. Milov upozornil, že Putin je veľmi aktívny v šírení dezinformácií, pričom poukázal na jeho príhovory prostredníctvom ruských médií. Dzurinda zároveň zdôraznil, že stáť na strane Ukrajiny nemá automaticky znamenať nenávisť voči Rusku. "Je tiež dôležité, aby sme si boli vedomí, že v Rusku žijú ľudia, ktorí chcú demokraciu, nie totalitu," skonštatoval.

Vladimir Putin
Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin  (Zdroj: SITA/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Viac o téme: Mikuláš DzurindaMost-HídVojna na UkrajineModrí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu