Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Premiér predstavil poslancom vládny program: Požiadal ich o dôveru

Ľudovít Ódor
Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Ódor (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor predstavil poslancom Národnej rady (NR) SR programové vyhlásenie vlády (PVV). V pléne parlamentu vyzdvihol základné ciele programu a priority vlády. Požiadal poslancov o vyslovenie dôvery jeho kabinetu odborníkov.

"Som presvedčený, že tento program vie to preklenovacie obdobie medzi dvoma vládami zaplniť zmysluplne a vie to zaplniť aj kvalitnou a odbornou diskusiou, kvalitnými rozhodnutiami. Samozrejme, dôležité bude aj to, do akej miery vieme dialóg nastaviť do budúcnosti v prospech Slovenska," uviedol premiér.

Video: Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády 

Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovensko je na križovatke

Pri predstavovaní programu svojho kabinetu Ódor skonštatoval, že Slovensko sa nachádza na križovatke a nie je pripravené na moderné výzvy 21. storočia. "Je v záujme nás všetkých urobiť maximum pre modernizáciu krajiny a byť pripravený včas a schopne reagovať na výzvy, ktoré nás neminú," uviedol.

Pokoj a kultivovaná politická diskusia

Deklaroval tiež, že jeho vláda má ambíciu priniesť pokoj aj kultivovanú politickú diskusiu. Vyzdvihol základné ciele vládneho programu, krátkodobé i niektoré výzvy dobudúcna. Aktuálne podľa jeho slov treba zabezpečiť riadny chod štátu, prípravu a implementáciu opatrení na pomoc obyvateľom s infláciou, ale aj riešiť štátne financie. "Vieme, že nemáme mandát ani čas reformy v celej šírke uskutočniť. To, čo môžeme urobiť, je upozorniť na tieto veci a pripraviť konkrétne kroky pre ďalšiu vládu," doplnil.

Ľudovít Ódor
Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Ódor  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Kabinet odborníkov vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová 15. mája. Podľa Ústavy SR musí každá nová vláda prísť do 30 dní od menovania do NR SR, predložiť svoj program a požiadať o dôveru. Vláda svoj program prijala v pondelok (12. 6.).

Viac o téme: Programové vyhlásenie vládyúradnícka vládaNárodná rada Slovenskej republikyĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu