Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dnes absolvuje vláda dve rokovania, na jednom z nich bude riešiť programové vyhlásenie vlády

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Vládny kabinet Ľudovíta Ódora počas pondelka zasadne na dvoch rokovaniach vlády. Na prvom z nich bude riešiť programové vyhlásenie vlády (PVV). Jeho konkrétne znenie zatiaľ zverejnené nie je. Následne po jeho schválení sa k PVV uskutoční tlačová konferencia.

Od 13.00 h má vláda začať rokovať počas pondelka druhýkrát. Ministri na rokovanie predložili viacero akčných plánov. Týkajú sa napríklad inteligentných miest a regiónov do roku 2026, plánu rozvoja elektromobility v SR i opatrení úspešnej realizácie Národnej vodíkovej stratégie do roku 2026. Vláda bude rokovať aj o návrhu na ratifikovanie dohody o spoločnom leteckom priestore medzi Európskou úniou a jej členskými štátmi na jednej strane a Ukrajinou na strane druhej.

archívne video 

Remišová po stretnutí s Ódorom premiérovi odkázala, že vláda musí byť pokračovať v očiste krajiny (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Prítomnosť zahraničných ozbrojených síl na našom území

Niektoré zariadenia podmienené odkázanosťou a zariadenia krízovej intervencie, teda nocľahárne, majú dostať na miesto v zariadení o sedem percent viac oproti súčasnej výške finančného príspevku. Vyplýva to z uznesenia, ktorým sa ustanovuje výška finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v niektorých druhoch zariadení sociálnych služieb na rok 2023, o ktorom bude v pondelok popoludní rokovať vláda. Vláda má vysloviť aj súhlas s prítomnosťou zahraničných ozbrojených síl na území SR, ale aj s vyslaním našich vojakov mimo územia Slovenska na účel vojenských cvičení v druhom polroku 2023.

Ministerstvo kultúry SR predkladá na rokovanie materiál, ktorého obsahom je návrh finančného zabezpečenia kompenzácie výdavkov na obnovu súkromných objektov priamo postihnutých požiarom v Banskej Štiavnici v marci. V ňom žiada do svojej kapitoly prideliť účelovo určené kapitálové výdavky určené na vyhlásenie dvoch výziev cez dotačný systém rezortu kultúry v celkovom objeme 4.184.558 eur. V programe šiestej schôdze pod vedením premiéra Ódora je zaradená aj stratégia kultúry a kreatívneho priemyslu SR 2030.

Viac o téme: VládaProgramové vyhlásenie vládyRokovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu