Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strana Za ľudí nepodporí programové vyhlásenie vlády: Agumentuje zdražovaním energií pre domácnosti

Veronika Remišová
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí nepodporí programové vyhlásenie vlády (PVV) premiéra Ľudovíta Ódora. Argumentuje zdražovaním energií pre domácnosti. Premiér by mal podľa strany prehodnotiť svoje priority, považuje totiž za nemožné podporiť kabinet, ktorý chce okresať schválenú pomoc ľuďom počas inflácie. Pokladá to za nezodpovedné a necitlivé.

"Vláda prezidentky Zuzany Čaputovej v programovom vyhlásení uvádza, že chce prehodnotiť pomoc domácnostiam s energiami, pretože 'v súčasnosti uplatňovaný spôsob ochrany rozpočtov domácností pred dôsledkami energetickej krízy je pre štát veľmi nákladný'. Naša vláda vynaložila obrovské množstvo energie na vyrokovanie a zabezpečenie nízkych cien za elektrinu pre domácnosti na Slovensku a v súčasnosti máme jedny z najnižších cien energií v Európskej únii. Navyše sme presadili zmenu európskej legislatívy a túto pomoc si môžeme nechať preplatiť z eurofondov až do výšky 1,4 miliardy eur," skonštatovala strana.

Video: Veronika Remišová a Karol Kučera o tretej hodine telesnej výchovy a telocvičniach

Veronika Remišová a Karol Kučera o tretej hodine telesnej výchovy a telocvičniach (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Prekročenie červených čiar

Okrem toho kritizuje, že vláda rezignovala na jej podmienku minimalizovania negatívneho zasahovania tajnej služby do práce polície. Pripomenula výzvu premiérovi, aby vymenil šéfa Slovenskej informačnej služby. "Premiér si namiesto výmeny stanovil len nejaké červené čiary, ktoré však už boli zo strany súčasného vedenia tajnej služby dávno prekročené, čo kritizuje aj Nadácia Zastavme korupciu," dodala strana.

 Vláda v pondelok schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Vláda odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

Viac o téme: Programové vyhlásenie vládyúradnícka vládaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu