Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odvolací proces v kauze nákupu ultrazvukov odročil Najvyšší súd na august

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najvyšší súd (NS) SR odročil verejné zasadnutie v kauze nákupu ultrazvukov pre košickú nemocnicu na august. Obžalovaný Branislav Paška, synovec nebohého expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, v utorok na súd neprišiel. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

"Verejné zasadnutie bolo vzhľadom na neprítomnosť obžalovaného a jeho obhajcu odročené. Nový termín zasadnutia bol určený na 1. augusta," povedala hovorkyňa. Branislava Pašku, ktorý je obžalovaný zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v roku 2021 na sedem rokov väzenia. 

Archívne video:  Obhajca Mariana Kočnera reaguje na rozsudok v kauze Kuciak

Obhajca Mariana Kočnera reaguje na rozsudok v kauze Kuciak (Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák)

K skutku došlo ešte v roku 2013, keď obžalovaný ako vedúci oddelenia verejného obstarávania Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach mal uprednostniť víťaza verejnej súťaže v neprospech iných tak, že sám nastavil podmienky na technické špecifikácie a vybavenie štyroch zariadení pri verejnom obstarávaní, čím uprednostnil vopred vybranú spoločnosť a porušil zákon.
 

Viac o téme: KauzaOdloženieNS SRNajvyšší súdPavol PaškaBranislav PaškaNákup ultrazvukov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu