Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hasiči pomáhajúci v Taliansku sa presunuli do novej lokality

(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BRATISLAVA - Slovenskí hasiči pomáhajúci v Taliansku s povodňami sa v sobotu poobede (27. 5.) presunuli do novej lokality pri obci Lavezzola. Je tam zatopená plocha o rozlohe približne 4,5 kilometra krát 2,5 kilometra. Odhadovaný cieľ na najbližšie dni je znížiť hladinu vody o 0,5 metra. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Počas soboty pokračoval slovenský modul spolu so slovinským v prečerpávaní vody v oblasti mesta Ravenna. "Na základe dohody veliteľa modulu a styčných dôstojníkov bolo rozhodnuté o zmene miesta nasadenia," priblížila Križanová. Doplnila, že počas nasadenia pri meste Ravenna odčerpali slovenskí hasiči 602.000 kubických metrov vody.

 

Modul HCP sa presunul do novej lokality 🇸🇰🧑🏻‍🚒 Aj počas dnešného dňa pokračoval slovenský modul spolu so slovinským v...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Saturday, May 27, 2023

Nedávne záplavy v regióne Emilia-Romagna na severe Talianska spôsobili škody za vyše sedem miliárd eur. Slovensko vyslalo do Talianska 25 hasičov a dve veľkokapacitné čerpadlá, ktoré umožňujú spolu odčerpať 6000 kubických metrov vody za hodinu.

Viac o téme: ZáplavyHasičiTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu