Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smer-SD spochybňuje vyšetrovanie v kauze vraždy Jána Kuciaka: Igor Matovič ho vyzýva, aby oznámil meno vraha

Rober Fico Zobraziť galériu (2)
Rober Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD spochybňuje vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka. Polícia sa podľa nej nezaoberala podozreniami o možnom zapojení daňových podvodníkov, o ktorých Kuciak písal. Predseda strany a poslanec Národnej rady SR Robert Fico a člen predsedníctva Robert Kaliňák o tom informovali na štvrtkovej tlačovej konferencii.

"Aj vrah Andruskó bol napojený priamo svojím živobytím na skupiny okolo DPH. Tie skupiny sa zhodujú aj s niektorými menami dnešných kajúcnikov," skonštatoval Kaliňák. Fico poukázal tiež na prepojenie viacerých káuz na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Video: Strana Smer-SD spochybňuje vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka:

Strana Smer-SD spochybňuje vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hovorí o snahe "nalepiť" vraždu Kuciaka na stranu Smer-SD, v ktorej Lipšic zastupoval poškodených a mal tak prístup do spisu. Namieta, že má špeciálny prokurátor bezpečnostnú previerku, hoci sa osobne poznal a komunikoval s už odsúdenou Alenou Zsuzsovou.

Igor Matovič vyzýva Roberta Fica, aby oznámil OČTK meno vraha novinára Jána Kuciaka

Líder hnutia OĽANO Igor Matovič vyzval predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, aby oznámil orgánom činným v trestnom konaní (OČTK) meno vraha novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Poukázal pritom na Ficove slová na mítingu Smeru v Nitre v roku 2022, z ktorých má vyplývať, že vraha pozná. "Ak ste pred 390 dňami povedali, že viete, kto je vrah, mali ste povinnosť konať a oznámiť meno vraha orgánom činným v trestnom konaní," skonštatoval Matovič na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Smer-SD spochybňuje vyšetrovanie v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pripomenul Ficove verejné slová na mítingu: "Nenechajme si zobrať pravdu o Kuciakovi. A my raz povieme, kto Kuciaka zabil. A budú všetci šokovaní, kto Kuciaka zabil." Matovič sa tiež ohradil proti vyjadreniam zástupcov Smeru na štvrtkovej tlačovej konferencii, kde sa podľa neho snažili nehoráznym spôsobom podsúvať verejnosti rôzne vyšetrovacie verzie, kto by miesto Mariana Kočnera mal byť objednávateľom vraždy.

Viac o téme: Robert KaliňákSmerTibor GašparRober FicoVražda Jána Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu