Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Radikálny krok známeho reťazca: Z pultov sťahuje obľúbenú značku cukroviniek! Nekúpite ich už nikde v Európe

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Lidl)

BRATISLAVA – Obľúbeným cukríkom v populárnom obchodnom reťazci odzvonilo. Sieť predajní Lidl vo veľkom sťahuje zo svojich regálov po celej Európe cukrovinky značky Haribo. Slovenského trhu sa však tento krok vôbec nedotkne – Lidl ich totiž u nás vôbec nepredáva.

Archívne video: Lidl rozšíril svoje logistické centrum v Seredi o 12 000 metrov štvorcových 

Lidl rozšíril svoje logistické centrum v Seredi o 12 000 metrov štvorcových (Zdroj: LIDL)

Dôvodom sťahovania cukríkov z ich ponuky má byť spor pre cenovú politiku. Ako informujú nemecké médiá, Haribo má od Lidla žiadať priveľa peňazí. „Je pravda, že v Lidli momentálne naše výroky na pultoch nenájdete,“ potvrdil hovorca spoločnosti Haribo. Zvýšenie cien ich výrobkov však považuje za oprávnené a zdôvodňuje ho enormným nárastom cien za logistiku a suroviny.

Radikálny krok známeho reťazca:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Toto obmedzenie sa dotkne viacerých európskych krajín vrátane susedného Česka. Upozornil na to portál tn.cz. Slovensko však definitívne zmeny obídu. V našich predajniach Lidl sa totiž produkty značky Haribo vôbec nenachádzajú.

Spor medzi Lidlom a značkou Haribo sa začal už v roku 2020, kedy sa nemeckej centrále obľúbeného reťazca nepozdávalo, že 360-gramové balenie gumených cukríkov má stáť 1,29 eura. Nariadila preto všetky výrobky stiahnuť a trvalo približne rok, kým sa na pulty vrátili. Teraz sa karta obrátila a bolo to práve Haribo, ktoré ako prvé zastavilo dodávky svojich sladkostí a to najmenej dovtedy, kým Lidl začne rešpektovať nové ceny ich cukríkov. Dokedy táto „cukríková kríza“ potrvá, nateraz jasné nie je.

Viac o téme: LidlCukríkyHaribo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu